Alexandru Rafila, după demiterea lui Vlad Voiculescu: S-a dovedit total incapabil

Alexandru Rafila consideră că decizia premierului de a-l demite pe Vlad Voiculescu din funcţia de ministru al Sănătăţii este una justificată, precizând că acesta s-a dovedit incapabil să gestioneze criza provocată de pandemie.

14 apr. 2021, 13:30
Alexandru Rafila, după demiterea lui Vlad Voiculescu: S-a dovedit total incapabil
Alexandru Rafila, după demiterea lui Vlad Voiculescu: S-a dovedit total incapabil

Alexandru Rafila  decizia premierului Florin Cîţu de a-l revoca din funcţia de ministru al Sănătăţii pe Vlad Voiculescu este un gest de responsabilitate.

Alexandru Rafila, după demiterea lui Vlad Voiculescu: Această decizie este perfect justificată

Citeşte şi Florin Cîţu, după demiterea lui Voiculescu: Această coaliţie s-a constituit în urma votului românilor, nu în jurul unor persoane

„Considerăm că această decizie este perfect justificată. Noi am fost consecvenţi din punct de vedere politic pentru că am solicitat acest lucru, nu pentru că Vlad Voiculescu era de la USR PLUS, ci pentru că rolul lui în calitate de ministru al Sănătăţii era să răspundă nevoilor populaţiei din România în gestionarea acestei pandemii. S-a dovedit total incapabil să o facă. Este un gest de responsabilitate a premierului, vine târziu, e evident ”, a transmis Rafila miercuri.

Senatorul PSD spune că Adrian Wiener este o variantă bună la conducerea Ministerului Sănătăţii

„Portofoliul de la Sănătate trebuie preluat de un om cu experienţă, care cunoaşte sistemul de sănătate. Domnul doctor Wiener a fost director de spital şi trebuie să acordăm prezumpţia competenţă şi de bună credinţă. timpul rămâne să demonstreze acest lucru. Important este să nu politizeze sănătatea publică, aşa cum a făcut Vlad  Voiculescu. Dacă domnul doctor Adrian Wiener va apela la specialişti, oameni calificaţi, dacă va avea o gândire la modul de organizare a asistenţei medicale, atunci cu siguranţă se pot vedea rezultate”, a mai precizat reprezentantul României la OMS.

Citeşte şi CTP, despre demiterea lui Vlad Voiculescu: „Toate greşelile lui, şi nu au fost puține, sunt de politician prost!”

Reamintim că Premierul Florin Cîţu a anunţat miercuri demiterea lui Vlad Voiculescu din funcţia de ministru al Sănătăţii.

„Astăzi i-am înaintat domnului președinte Klaus Iohannis documentele de revocare din funcția de ministru al Sănătății a domnului Vlad Voiculescu. Interimatul funcției va fi asigurat de către domnul Dan Barna, până la numirea unui nou ministru la conducerea Ministerului Sănătății. Totodată, am decis demiterea din funcția de secretar de stat la Ministerul Sănătății a doamnei Andreea Moldovan, iar decizia va fi publicată în Monitorul Oficial în cursul zilei de astăzi.”, a scris Florin Cîţu pe Facebook.

Premierul Florin Cîțu este nemulțumit că secretarul de stat Andreea Moldovan, din Ministerul Sănătății, a trimis la publicare în Monitorul Oficial un ordin cu reguli mai dure pentru carantinarea localităților.