Vicepreședintele PSD Mihai Tudose la România TV: „La profesori, PNL le taie lefurile, asta înseamnă politici meritocratice de salarizare”

OMUL care știe secretele de la nivel înalt, în studio la România TV. Când intră în vigoare cele mai dure restricții, ce ne așteaptă, ce noi obligații vor avea românii şi, mai ales, ce face PSD pentru a apăra drepturile românilor

19 nov. 2020, 21:57

Vicepreședintele PSD Mihai Tudose

a fost invitat joi seara la România TV, la emisiunea realizată de Victor Ciutacu. Fostul premier și-a făcut apariția cu o mască neagră, cu un mesaj special. „Avem și noi lipsuri, dar suntem cei mai buni!”, scria pe masca neagră a lui Tudose, desupra unui desen care reprezenta o gură zâmbitoare, cu doi dinți lipsă.

Europarlamentarul  PSD a adus acuze în direct la România TV.  „Nu suntem cei mai buni, dar suntem mai buni si mai curati decat ceilalti. Eu nu sunt epidemiolog, dar de bun simt este ca atunci cand stabilesti niste reguli, se aplica tuturor, nu ca tinem Sibiul deschis, ca mai are cineva o treaba. Va dau exemplu la Braila, cand au aparut 5 cazuri intr-un sat de langa mall, au inchis mall-ul.

Acum aflam ca o aplicam unde vrem, unde nu vrem nu o aplicam. Justificarea asta ca nu intram in carantina pentru ca avem medici buni, insemna ca in alte orase sunt medicii prosti?

Eu zic ca asta e incalzirea, iar dupa alegeri se inchide tot si nu mai trebuie nici sa plateasca nici unele lucruri. Nu le pasa, aveti impresia ca oamenii astia isi iau pastilele in fiecare zi?

Uitati-va la programul de guvernare. In afara de niste formulari abracadabrante… „Planificare bugetara participativa si ecologica”. Nu am reusit sa inteleg.

Cica la profesori le cam taie lefurile, asta inseamna „politici meritocratice de salarizare”.  Domnul Citu e in stare sa-si nege si propria experienta la un moment dat. La cat au imprumutat, nu au cum altfel. Asta cu 6% deficitul e o poveste, eu am zis ca sare de 10%, acum au zis si ei ca 9%.

Probabil pensiile nu o sa le taie, ca nu-i lasa CCR, dar o impoziteaza. Unde sunt impozitate, dubleaza. O sa mareasca pensiile cum au marit bonurile de masa, le maresc cu 10 lei si o impoziteaza.

„Coliva e gata, dar acum dau cu frisca pe ea si ne spun ca uite ce tort frumos ne asteapta”

A aparut deja informatia ca se vor mari impozitele locale. O sa reglementeze impozitele pe care le incaseaza autoritatile locale.

Nu vedeti ca la ei totul se intampla dupa jumatatea lui decembrie? Am auzit pe unul dintre dementeii lor ca s-ar putea sa inceapa vaccinarea de la jumatatea lui decembrie? Bai, esti nebun la cap?

Coliva e gata, dar acum dau cu frisca pe ea si ne spun ca uite ce tort frumos ne asteapta. Dupa 6 decembrie o sa vedem ca e coliva.

Macar sa si-o asume, nu sa minta. Acum cateva zile li s-a urat succes elevilor de la distanta care nu au laptop. In conditiile in care tarile care au inchis scolile, le-au inchis, nu joaca d-asta.

Pana la urma o sa spuna ca toti trec anul asta. Sunt licee de sport, cum naiba fac sport online si cum dau examene? Sunt licee de arta. Eu nu am pian acasa, cum fac pe laptop sa-mi dezvolt abilitatile? Cum invata elevii acasa sa lucreze la strung? Facultatea de medicina cum o faci online, faci disectii acasa, iti diseci pisica?

Asta e mintea lui Anisie. Cand nu iti pui problema ca in primul rand trebuie sa dai acele laptopuri si tablete profesorilor, totul e varza. Si nimeni nu spune nimic si sunt atat de senini incat incepi sa-ti pui probleme.

„E ca si cum in razboi il bagi la puscarie pe un medic militar ca a cusut ranitul cu ata de la camasa”

Daca ei castiga alegerile, noi stam in opozitie si ei inchid tara, pana o sa moara destui oameni.

Au speriat lumea ca in piata se imbolnavesc, sa mearga la supermarket. Sunt doua saptamani de cand purtam masca afara, care sunt rezultatele? Duminica trecuta au descoperit Nicusor Dan si Orban ca au vizitat 4 spitale si totul e bine.

Dar pana nu se termina lucrarea nu se da avizul ISU. Eu daca vreau sa extind studioul asta, cand muti birourile, iti pierzi autorizatia ISU. La Braila tocmai a luat spitalul amenda de la ISU, pentru ca au marit capacitatea. La Piatra Neamt ce face noul manager, nu interneaza tot in spitalul ala? Tot neavizat ISU e.

„D-aia se inteleg Orban cu Anisie, ca daca le faci electroencefalograma, le iese cate o linie”

Nu ar trebui ca cineva care coordoneaza, prim ministrul, sa o regleze? Ai avut aviz? De ce nu ai acord definitiv? Ca am schimbat becuri si nu mai stiu ce. Sa trimita imediat ISU si sa ii dea din nou acordul, ca altfel nu mai primeste nimeni pacienti in spitale, ca se duc la puscarie, ca explodeaza un bec.

E ca si cum in razboi il bagi la puscarie pe un medic militar ca a cusut ranitul cu ata de la camasa, ca alta nu avea. Pai atunci hai sa-l lasam sa moara.

Mihai Tudose

Sunt cel putin doua solutii:  ori dai o perioada de gratie ca sa intre in legalitate, ori dai ordin la ISU ca atunci cand sunt lucrari, sa mearga cineva de la ISU sa vada ce lucrari fac. In timp ce se fac lucrarile. Ca tot ei sunt sefi. Mergeti prin spitale, cate 2, cate 4, vedeti ce fac baietii aia si ajutati-i, ca sa nu ne explodeze prizele.

Nu sa-i trimiti sa amendeze, sa dai exemplu din managerii pusi de PSD. Eu, daca eram manager, de maine inchideam spitalul. Eu cand va spuneam ca nu au nimic in cap? D-aia se inteleg Orban cu Anisie, ca daca le faci electroencefalograma, le iese cate o linie.

Daca imi spuneti un spital din lume care nu face mereu cate ceva… Nu exista, mereu e cate o lucrare.

Uite de unde apare economia la buget, ca nu mai dau lefuri, ci ii baga la puscarie. Nu le pasa, ca daca le pasa faceau ceva din martie. Totul e butaforie, spalati-va pe maini si pe picioare si nu plimbati cainele noaptea.

Eu inteleg ca trebuie sa faca si populatia ceva, dar spunele ca suntem impreuna, si statul si romanul. Romanul sa poarte masca, sa se distanteze, dar in rest fac eu, statul.

Ce s-a intamplat la Piatra Neamt e acelasi film ca ce se intampla la Braila. S-a deschis corpul E al spitalului, s-a votat in unanimitate, inclusiv reprezentat’ntul ISU. A doua zi au venit si au dat amenda 30.000 de lei, ca stiti ca au bani spitalele.”, a spus Mihai Tudose.

Vicepreședintele PSD Mihai Tudose  vorbeşte despre închiderea piețelor și organizarea alegerilor şi scandalul deschiderii școlilor.

Vicepreședintele PSD Mihai Tudose, IEȘIRE SPUMOASĂ pe tema rectificării bugetare anunțate de Florin Cîțu: Vor să orneze frumos coliva de la înmormântarea economiei

Vicepreședintele PSD Mihai Tudose a criticat rectificarea bugetară anunțată de Guvern: „Vor să orneze frumos coliva de la înmormântarea economiei românești și să ne-o vândă pe post de tort la alegeri”.

„Rectificarea lu’ Cîțu și minciunile lui Orban. A făcut Cîțu rectificarea bugetară. Și Orban și-o asumă. Ei nu au nicio problemă, sunt senini și mimează preocuparea și grija pentru România”, scrie pe Facebook Mihai Tudose.

Tudose: Închiderea pieţelor, târgurilor, oboarelor, este o măsură care nu are nimic de-a face cu realitatea românească

Vicepreşedintele PSD Mihai Tudose a acuzat Guvernul că este desprins de realitate prin măsura închiderii pieţelor, târgurilor şi a oboarelor. El a adăugat că măsura este un atac nejustificat „la adresa producătorului, la adresa cumpărătorului care vrea să ia o marfă bună şi ieftină şi proaspătă şi românească”.

„Este o nebunie completă ceea ce se întâmplă, în special cu măsurile privind închiderea pieţelor, târgurilor, oboarelor, este o măsură care nu are nimic de-a face cu realitatea românească. Au dat ceva ca să dea, dacă nu cumva măsura trebuie să răspundă «necesităţilor» unora din Guvern, sau Guvernului în integralitatea lui, de creştere a cifrei de afaceri la supermaketuri, de creştere a importurilor. Este un atac foarte dur, nejustificat, la adresa producătorului, la adresa cumpărătorului care vrea să ia o marfă bună şi ieftină şi proaspătă şi românească. Nu are nimic de-a face mesajul acesta cu mesajul fals al Guvernului – o minciună, tot clamează Guvernul că susţine economia românească, producătorul român, românul de rând şi, pe de altă parte, închide piaţa”, a explicat Mihai Tudose luni într-o conferinţă de presă la sediul PSD.

Social-democratul a mai spus că târgurile şi oboarele de la ţară au rol în principal în economia locală. „Este încă o dovadă că sunt rupţi total de realitate fiindcă nu numai cei din marile oraşe cumpără din pieţe: acele târguri şi oboare de la ţară care se desfăşoară în principal săptămânal au rolul lor în mica economie locală”, a completat Tudose.

Acesta a mai precizat că în şedinţa de luni a PSD toţi edilii partidului au fost rugaţi să găsească soluţii pentru ca producătorii agricoli să aibă spaţiu unde să îşi vândă produsele.

„După ce au văzut că lucrurile o iau razna complet şi măsurile anunţate sunt dezaprobate total, au venit ulterior şi au zis că primarii trebuie să vadă ei cum fac, cum scot tarabe pe marginea drumului. Îi anunţ că vine iarna, deci a-i scoate pe nişte oameni dintr-un spaţiu amenajat în stradă cum când începe să plouă şi să ningă este o dovadă de ‘omenie’ din partea PNL. În fapt, concluzia este foarte clară. Suntem în campanie electorală, peste mai puţin de o lună sunt alegeri şi mesajul nostru este clar: românii au de ales între viaţa fără PNL sau să moară cu PNL de gât”, a conchis fostul premier.

Vicepreședintele PSD Mihai Tudose: Dacă românii ne acordă încredere, avem cel puţin 5 soluţii pentru prim-ministru

Vicepreşedintele PSD Mihai Tudose a anunţat  că nu va fi avansat un nume privind propunerea de premier înaintea alegerilor parlamentare din 6 decembrie, însă dacă românii vor acord încrederea PSD, există cel puţin cinci persoane care sunt capabile să ocupe funcţia de prim-ministru.

PSD propune, prin programul de guvernare în domeniul educaţiei, introducerea orelor de educaţie sanitară, educaţie financiară şi cea privind drepturile şi valorile muncii care sunt absolut necesare. Social-democraţii mai propun dezvoltarea şi adaptarea la cerinţele actuale existente pe piaţa muncii a învăţământului dual prin realizarea unor partneriate între unităţile de învăţământ şi antreprenori.
De asemenea, PSD promite, în programul de guvernare pe care îl propune, înfiinţarea unui Fond Naţional de Dezvoltare Locală, dar şi a unui Registru Naţional al Investiţiilor Publice, precum şi simplificarea procedurilor privind accesarea fondurilor europene. Social-democraţii susţin că, prin implementarea programului pe domeniul Dezvoltare locală şi regională, nu vor mai exista situaţii în care localităţi fără apă şi canal să construiască săli de sport sau să asfalteze drumuri fără a avea aceste utilităţi.

Totodată, programul de guvernare al PSD cu care va candida la alegerile parlamentare prevede creşterea salariului minim brut la 3.500 lei până în 2024, a salariului mediu brut la 7.010 lei în următorii 4 ani şi a punctului de pensie cu 32% la valoarea de 2.340 lei. În document este precizat că pensia minimă va creşte de la 800 lei la 1.300 lei până în 2024, însemnând o majorare de 63%. PSD mai propune impozit zero la salariul minim.

Programul de Guvernare Muncă şi Demnitate Socială propus de social-democraţi are ca obieciv principal siguranţa locurilor de muncă, iar în oferta PSD există măsuri pentru tineri, pentru persoanele din categorii defavorizate, precum şi măsuri de stimulare a natalităţii, în contextul în care până în 2050 vom fi doar 15 milioane de români.