Vicepreşedintele Senatului, Petru Filip, va candida din partea PSD într-un colegiu din Vrancea

Petru Filip, fost primar în Oradea şi fost senator PDL de Bihor, va candida din partea PSD pentru un nou mandat de senator într-un colegiu din judeţul Vrancea.

RomaniaTV.net
24 sept. 2012, 13:54
Vicepreşedintele Senatului, Petru Filip, va candida din partea PSD într-un colegiu din Vrancea

„Petru Filip nu va candida în judeţul Bihor. Când a venit în partid, astă-primăvară, i-am propus să candideze în Bihor, dar dânsul mi-a spus că deja a discutat să candideze în alt judeţ”, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, preşedintele PSD Bihor, Ioan Mang.

Întrebat dacă Filip va candida în judeţul Teleorman, unde – potrivit unui săptămânal – conducerea centrală a PSD i-ar fi promis o candidatură la Senat în schimbul plecării sale la PSD la sfârşitul primăverii, Mang a răspuns negativ.

Întrebat, apoi, dacă Filip va candida în judeţul Vrancea, preşedintele PSD Bihor a răspuns pozitiv.

Confirmarea lui Mang că Petru Filip va candida în judeţul Vrancea vine în contextul în care un săptămânal a scris, luni, că fostul primar din Oradea şi fost vicepreşedinte al PDL şi-a negociat o candidatură în judeţul Vrancea, deşi iniţial se stabilise că va candida în Teleorman, schimbându-şi planul după ce secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a fost pus sub acuzare de DNA pentru fraude la referendum.

Petru Filip a fost membru PD şi apoi al PDL între 1991-2012, fiind de patru ori primar al municipiului Oradea, apoi senator PDL în actuala legislatură, precum şi vicepreşedinte al Senatului şi al PDL până în luna aprilie a acestui an, când s-a înscris în PSD.