Viceprimarul Aurelian Bădulescu, amendat cu 5.000 de lei de Consiliul Discriminării. Ce a spus Bădulescu

Publicat: Miercuri, 17 Iulie 2019 16:41 // Actualizat: Miercuri, 17 Iulie 2019 16:41 // Sursa: romaniatv.net

Aurelian Bădulescu, viceprimarul Capitalei, a fost amendat cu 5.000 de lei de Consiliul Discriminării, pentru declarațiile pe care le-a făcut la adresa comunității evreiești. Viceprimarul a avut un răspuns dur la criticile Centrului pentru Monitorizarea şi Combaterea Antisemitismului privind intenția de a aplasa un bust al mareșalului Antonescu în București.

„Colegiul director al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (...) a dezbătut scrisoarea domnului Aurelian Bădulescu, viceprimarul Capitalei, referitoare la adresa unui cetațean aparținând comunității evreiești.

“[...] este evident ca sunteti străin de acest neam si pe cale de consecință de istoria poporului român [...]. Recomandarea mea este să vă întoarceți de unde ați venit [...]. Nu vă voi saluta cu deosebită consideratie, așa cum este normal, pentru ca nu vă bucurati de considerația mea. În altă ordine de idei, sunt bucuros, că oamenii ca dumneavoastră sunt preocupați de subiecte pe care domnia voastra le tratează, sigur, în calitate de musafir în țara mea” reprezintă discriminare si atinge dreptul la demnitate conform art. 2 alin. 1 coroborat cu art. 15 din O.G. nr. 137/2000, republicată, cu modificările și completările ulterioare”, a decis Colegiul CNCD.

Colegiul l-a amendat pe Aurelian Bădulescu cu 5.000 de lei.

Votul s-a dat cu unanimitatea celor 6 membri prezenţi ai Colegiului.

Preşedintele Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, Astzalos Csaba, a anunțat în luna aprilie că CNCD s-a autosesizat în cazul viceprimarului Capitalei, Aurelian Bădulescu, după ce Newseek a relatat că acesta a făcut o serie de declaraţii considerate antisemite de comunitatea evreiască.

Citește și: Declaraţiile antisemite ale viceprimarului Bădulescu la adresa evreilor nu rămân nepedepsite! CNCD s-a autosesizat 

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
amenda cncd aurelian badulescu aurelian badulescu amenda discriminare
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7284
RON
20 Aug
noapte 17 °
zi 34 °
Ultimele joburi adaugate
24 H