Viceprimarul Aurelian Bădulescu şi primarul sectorului 6 Gabriel Mutu s-au bătut la primărie. Gabriela Firea confirmă

Aurelian Bădulescu, viceprimarul Capitalei, şi Gabriel Mutu, primarul sectorului 6 al Capitalei, au avut o altercaţie fizică la primăria Capitalei, potrivit relatărilor martorilor, scrie News.ro. Aurelian Bădulescu l-ar fi jignit pe Gabriel Mutu, după care i-ar fi dat şi un pumn.

RomaniaTV.net
31 ian. 2019, 10:55
Viceprimarul Aurelian Bădulescu şi primarul sectorului 6 Gabriel Mutu s-au bătut la primărie. Gabriela Firea confirmă

UPDATE: Consiliul General al Municipiului București a respins, joi, solicitarea grupului consilierilor generali PSD de introducere pe ordinea de zi suplimentară a unui proiect de hotărâre privind revocarea din funcția de viceprimar a lui Aurelian Bădulescu. 

La reluarea ședinței, în prezența primarului Capitalei, Gabriela Firea, secretarul general al CGMB a spus că din punctul ei de vedere „avand in vedere caracterul de sedinta ordinara, avem nevoie de raportul de specialitate al compartimentului de resort din aparatul de specialitate al primarului” pentru introducerea proiectului de revocare a lui Bădulescu.


UPDATE: Primarul Sectorului 6 Gabriel Mutu a declarat joi, că nu a fost implicat într-o altercație cu viceprimarul Aurelian Bădulescu, ci a fost o discuție mai aprinsă, iar legat de afirrmațiile viceprimarului potrivit cărora domnia sa ar fi lovit primul, spune să le explice Bădulescu.

„A fost o discuție mai aprinsă, nu altercație”, a declarat Gabriel Mutu. Întrebat dacă este adevărat că a existat totuși și violență fizică, Mutu a răspuns: „Să vă spună sursele, dacă luați pe surse. S-a explicat de ambele părți care este legislația și asta a fost discuția”.

Chestionat cu privire la declarația viceprimarului Bădulescu, care striga „Tu ai dat primul”, Mutu a afirmat: „Întrebați-l pe dânsul la ce se referă”

Cearta dintre cei doi ar fi pornit de la faptul că şedinţa PSD de miercuri seară, în care viceprimarului Aurelian Bădulescu i-a fost retras sprijinul, a fost condusă de Gabriel Mutu. Scena a avut loc într-o încăpere din PMB.

Incidentul a avut loc în şedinţa de grup a PSD, care avut loc înainte ca să înceapă şedinţa Consiliului General al Capitalei de joi.

La un moment dat, Aurelian Bădulescu a început să îl jignească pe edilul sectorului 6. Potrivit aleşilor generali PSD, edilul Gabriel Mutu s-ar fi enervat şi i-a tras un pumn viceprimarului.

Poliţia Locală a fost chemată să aplaneze conflictul care a izbuncnit între cei doi. Mediafax relatează că viceprimarul Aurelian Bădulescu striga către primarul Sectorului 6: „Tu ai dat primul!”.

Gabriela Firea, primarul Capitalei, a confirmat incidentul la România TV, spunând că Mutu a aruncat cu o sticlă cu apă în Bădulescu, şi l-a somat pe Liviu Dragnea, preşedintele PSD, „să-şi ia bătăuşii” din Consiliul General, referire la Gabriel Mutu, preşedinte PSD Bucureşti.

„Domnul Mutu i-a aruncat cu o sticlă de apă domnului Bădulescu. Au fost nişte încăierări. Fac apel la domnul preşedinte Dragena să îşi ia bătăuşii din Consiliul General. Să îl sune pe domnul Mutu să meargă la şedinţa de consiliu local la sectorul 6, pe care a convocat-o”, a declarat primarul general al Capitalei, într-o intervenţie telefonică la România TV.

PSD Bucureşti a decis, miercuri seară, retragerea sprijinului politic lui Aurelian Bădulescu pentru funcţia de viceprimar al Capitalei pe motivă că vorbeşte urât cu colegii din PSD. Noul lider al filialei, Gabriel Mutu, renunţă, astfel, la oamenii primarului Gabriela Firea, la Primăria Capitalei.