Viceprimarul Bucureştiului nu e de acord cu deschiderea parcurilor în sectorul 2: „Nu reprezintă punctul de vedere al autorităţilor”

Aurelian Bădulescu, viceprimar al Municipiului București, a afirmat, la Digi24, că decizia primarului Sectorului 2, Dan-Cristian Popescu, de a redeschide parcurile este una personală și nu reprezintă punctul de vedere al autorităților naționale și decizia comună luată de toate primăriile Capitalei.

RomaniaTV.net
09 mai 2020, 13:53
Viceprimarul Bucureştiului nu e de acord cu deschiderea parcurilor în sectorul 2: „Nu reprezintă punctul de vedere al autorităţilor”

„Eu, personal, nu sunt nemulțumit de o acțiune individuală a domnului Popescu. Eu sunt nemulțumit și contrariat de modul în care domnul Popescu a înțeles să aplice o decizie personală în detrimentul unui program de măsuri care sunt de evidență publică și sunt gestionate și obligatorii atâta timp cât au fost emise de Comitetul Național pentru Situații de Urgență, care reglementează în mod clar modul în care trebuie împreună să respectăm regulile de distanțare socială și de izolare pentru a evita contaminarea comunitară, lucru care eu cred că nu avea elemente care nu puteau fi încălcate prin această decizie.

Există o hotărâre a Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență al Municipiului București, for tutelar în astfel de situații de urgență, care, în unanimitate, a votat această decizie care era în concordanță cu întreg planul de măsuri luat la nivel național, motiv pentru care consider că, în acest moment, această decizie, care este una personală, nu administrativă.

Rog cetățenii Sectorului 2 să înțeleagă că această măsură este o expresie a voinței domnului Popescu și nu reprezintă punctul de vedere al autorităților naționale și cele locale”, a declarat Aurelian Bădulescu.

Primăria Sectorului 2 a redeschis, sâmbătă, parcurile. Un document al primăriei argumentează că astfel i-ar proteja pe oamenii care ies la alergat printre mașini.

Parcurile au fost închise încă din martie, printr-una dintre primele Ordonanțe Militare.

Citeşte şi: Primăria Sectorului 2 a redeschis sâmbătă parcurile mari. Anunţul făcut de primarul Dan Cristian Popescu