Viceprimarul Capitalei depune plângere pe numele Sorinei Pintea în scandalul apei cu clor. Reacția ministrului

Viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, depune plângere penală pe numele ministrului Sănătății, Sorina Pintea, la Parchetul General. Plângerea lui Bădulescu vine după ce Sorina Pintea a alertat populația în scandalul apei cu clor din Capitală. În replică, ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat că nu se teme de nicio anchetă pentru că ea consideră că și-a făcut datoria.

RomaniaTV.net
04 feb. 2019, 11:22
Viceprimarul Capitalei depune plângere pe numele Sorinei Pintea în scandalul apei cu clor. Reacția ministrului

UPDATE Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat luni că nu a difuzat informaţii false în legătură cu apa potabilă din Capitală.

Precizările acesteia au venit în urma declaraţiei viceprimarului Capitalei Aurelian Bădulescu, care a anunţat că va depune o plângere penală pe numele ei în legătură cu modalitatea de comunicare a situaţiei referitoare la apa din Bucureşti.

„Nu am ce să comentez, pentru că n-am difuzat informaţii false şi am înţeles că e un atentat al meu la imaginea doamnei primar general. Nici vorbă! Tocmai ce vă spuneam că nu politizăm această acţiune în niciun caz şi nu pot să răspund acestor acuzaţii absolut ridicole”, a spus ministrul, într-o conferinţă de presă.

Sorina Pintea a reamintit că a comunicat cu Gabriela Firea pe diverse teme şi aceasta i-a răspuns prompt.

„Eu am mai avut comunicări cu doamna Firea direct, pe diverse probleme de sănătate publică, inclusiv în povestea Maternităţii Giuleşti. Doamna primar de fiecare dată a răspuns prompt. A înţeles care sunt mesajele Ministerului Sănătăţii şi a declarat că este foarte important şi foarte bine ceea ce face”, a arătat Pintea.

________

Aurelian Bădulescu o acuză pe Sorina Pintea că a comunicat informaţii false în legătură cu calitatea apei potabile din Bucureşti. 

În cursul zilei de astăzi, urmează să întrunesc Comisia pentru utilităţi a Municipiului Bucureşti şi înţeleg să-i fac plângere penală ministrului Sănătăţii, care şi-a permis să ducă într-un spaţiu public o discuţie care ar fi putut afecta starea de normalitate a Bucureştiului. Este una dintre acţiunile concertat ale binomului Pintea – Dragnea, binom care prin orice mijloace  încearcă să recidiveze prin aceeaşi metodă prin care au făcut-o şi la Maternitatea Giuleşti. Dacă analizaţi spectacolul oferit şi ceea ce a zis ministrul Sănătăţii, veţi observa că de această dată Direcţia de Sănătate Publică, pentru că nu degeaba i s-a făcut rău acelei femei, practic transmite acest mesaj. Este sau nu este o acţiune concertată spre Gabriela Firea„, a declarat viceprimarul Aurelian Bădulescu. 

În niciun caz nu îmi e teamă de niciun fel de anchetă! Ca ministru al Sănătății mi-am făcut datoria”, a spus Sorina Pintea, la Antena 3.

Ministerul Sănătății a făcut publică, vineri, informarea transmisă de Direcția Sănătate Publică a Municipiului București în seara de 30 ianuarie 2019 în baza căreia ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a luat decizia de a informa cetățenii privind calitatea apei din municipiul București și de a transmite recomandările sprecialiștilor în sănătate publică referitor la consumul de apă din rețeaua publică.

Raportul DSP arată că în patru probe luate din puncte diferite din Capitală nivelul de clor era peste cel admis, cea mai mare valoare înregistrată fiind de 2,73 mg/litru, în condiţiile în care concentraţia maximă admisă este de 0,5 mg/litru.

La baza acestui raport a stat de altfel şi recomandarea ministrului Sănătăţii, Sorina Pintea, pentru bucureşteni, de a nu folosi apa de la robinet pentru băut, gătit ori la igiena personală.

De asemenea, Direcţia de Sănătate Publică susţine că a solicitat Apa Nova să dea comunicat prin care să anunţe că apa nu e bună de băut. 

În replică, Epsică Chiru, director general adj. Apa Nova, a declarat că, miercuri, rezutatele analizelor apei furnizate în sectoarele 5 şi 6 indica valori pentru clor în parametri şi pentru că diferenţele dintre rezultatele analizelor DSP şi cele ale Apa Nova erau foarte mari, conducerea Apa Nova a solicitat verbal ca o echipă comună formată din specialişti DSP şi Apa Nova să refacă analizele. 

În scandalul apei pentru bucureşteni a intervenit şi primarul Capitalei. Gabriela Firea a anunţat că i-a scris președintelui Klaus Iohannis și a sesizat și SRI pe tema scandalului privind apa cu clor din București. De asemenea, Firea a ameninţat cu rezilierea contractului cu APA Nova dacă se dovedeşte că analizele lor au fost eronate.