Viceprimarul Capitalei, despre o potențială creștere a prețului biletelor de autobuz: ”O asemenea decizie trebuie să fie asumată politic”

Viceprimarul Capitalei, Stelian Bujduveanu a declarat, miercuri, 13 decembrie, că o creștere a prețului biletelor pentru călătoriile cu transportul în comun nu este ”oportună”, iar actualul tarif este ”rezonabil”.

13 dec. 2023, 15:31
Viceprimarul Capitalei, despre o potențială creștere a prețului biletelor de autobuz: ”O asemenea decizie trebuie să fie asumată politic”

Stelian Bujduveanu a declarat, miercuri, 13 decembrie, că o creștere a prețului biletelor pentru călătoriile cu transportul în comun nu este ”oportună”, iar actualul tarif este ”rezonabil”.

Te-ar putea interesa și Horia Tomescu, viceprimarul Capitalei din partea USR, şi-a dat demisia după scandalul de corupţie de la ASSMB

„Bugetul Capitalei (…) va fi realizat după ce se realizează bugetul ţării. Până nu avem un buget naţional, nu putem discuta despre o proiecţie bugetară la nivel local. Referitor la creşterea tarifelor, dacă vă referiţi la transportul în comun, această decizie n-a fost discutată.

(…) O asemenea decizie trebuie să fie asumată politic”, le-a spus reporterilor Bujduveanu, la inaugurarea de către municipalitate a unei benzi dedicate transportului în comun pe Bulevardul Regele Mihai I.

Burduja: ”Ne dorim un oraș pentru oameni, nu pentru mașini”

La rândul său, ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a susţinut că tot mai mulţi bucureşteni îşi doresc să folosească transportul în comun.

„Ne dorim cu toţii un oraş pentru oameni, nu pentru maşini. Asta înseamnă o calitate a vieţii. Am văzut ieri că a ieşit un studiu legat de calitatea vieţii în marile oraşe. Din păcate, la calitatea aerului Bucureştiul, faţă de acum 3 ani, nu s-a schimbat cu nimic.

Doar 19% dintre bucureşteni spun că avem o calitate a aerului decentă în acest oraş, iar transportul în comun reprezintă o soluţie pentru asta, cu atât mai mult transportul electric”, a declarat Burduja.

Citește și România va deveni un mare jucător în Europa. Burduja anunţă proiectul care aduce 20 de miliarde de euro țării noastre

Potrivit directorului general al STB, Istrate Daniel, se înregistrează zilnic peste 1,5 milioane de călători.