Horia Tomescu, viceprimarul Capitalei din partea USR, şi-a dat demisia după scandalul de corupţie de la ASSMB

Viceprimarul USR al Capitalei, Horia Tomescu, și-a dat demisia după scandalul de corupție de la ASSMB.

22 sept. 2023, 14:23
Horia Tomescu, viceprimarul Capitalei din partea USR, şi-a dat demisia după scandalul de corupţie de la ASSMB

Viceprimarul USR al Capitalei, Horia Tomescu, și-a anunțat, vineri, demisia din funcție din motive „personale”. Anunțul vine la scurt timp după scandalul de corupție de la Administrația Spitalelor din București, după ce managerul de la Colentina și adjunctul administrației au fost acuzați de luare de mită. Tomescu avea în subordine ASSMB.

Citeşte şi: Șefa Administrației Spitalelor explică reclamațiile de corupție făcute la DNA: ”Din tăcere se pot produce tragedii. Corupția este o crimă”

 

Dragi bucureșteni,

Astăzi este ziua în care am pus punct celei mai importante perioade din cariera mea politică, cea de viceprimar USR al Capitalei. Motivele sunt unele personale pentru că după cum bine știți, la finalul fiecărei zile ne gândim la sănătatea și binele nostru dar și a celor dragi.

A fost o perioadă plină de provocări, de învățături, de multe ore peste program dar și de împliniri și realizări.
Mulțumesc colegilor pentru susținere și încredere și mulțumesc bucureștenilor pentru acești ani, în care am colaborat pentru dezvoltarea Bucureștiului, asigurându-i că rămân alături de ei, ca simplu cetățean care iubește acest oraș.

USR va rămâne mereu partidul născut din speranța unei societăți mai bune și avem cu toții datoria să nu uităm asta.
Le doresc succes colegilor mei și rămân alături de ei în această luptă pentru Bucureștiul oamenilor buni”, a transmis Horia Tomescu, într-o postare pe Facebook.

 

Directorul adjunct al Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB) din cadrul Primăriei Capitalei, Cristian Plută, a fost reţinut de procurorii DNA într-un dosar în care este acuzat de luare de mită. În plus, adjunctul Administrației Spitalelor este anchetat și pentru favorizarea unei licitații pentru o achiziție publică, unde ar fi primit 300.000 de lei.

Pe lângă directorul adjunct al ASSMB, au mai fost reţinuţi managerul Spitalului Colentina, George Mirel Cristescu, un reprezentant al SC Palex Construcţii Instalaţii, Alexandru-Paul Dumitru, şi Silviu Stăncilă, scrie Agerpres. O altă persoană implicată în dosar, Cristian Ion, ar fi fost plasată sub control judiciar.

DNA a anunţat că, în cursul zilei de luni, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, s-au efectuat percheziţii domiciliare în opt locaţii din Bucureşti şi judeţul Ilfov, dintre care una este sediul unei instituţii publice, restul reprezentând sediile unor societăţi comerciale şi domiciliile unor persoane fizice.

Cristian Plută este acuzat de DNA că ar fi primit 20.000 de euro mită de la managerul Spitalului Colentina, George Mirel Cristescu, în schimbul intervenţiei la Primărie pentru numirea acestuia în funcţie. De asemenea, sursele judiciare citate de Agerpres au precizat în luna aprilie, Cristian Plută ar fi acceptat de la Alexandru-Paul Dumitru, reprezentant al SC Palex Construcţii Instalaţii, în mod direct, dar şi prin intermediul lui Silviu Stăncilă, promisiunea unei sume de bani corespunzătoare procentului de 5% din valoarea facturilor plătite de Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, în baza acordului – cadru încheiat la data de 4 aprilie între ASSMB şi asocierea Alpha Max Build – Avision Strategy Consulting, având ca obiect „Execuţie lucrări de reparaţii, reabilităţi şi modernizări la unităţile sanitare şi imobilele aflate în administrarea Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Mediale Bucureşti”, în scopul plăţii facturilor la timp şi încheierii de contracte subsecvente.

În perioada 28 august – 3 septembrie, el ar fi primit de la Alexandru-Paul Dumitru, prin intermediul lui Silviu Stăncilă, 306.439,17 lei, reprezentând 5% din suma totală a facturilor emise în luna august de SC Alpha Max Build – 6.128.783,45 lei.

Directorul adjunct al Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti din cadrul Primăriei Capitalei, Cristian Plută, va fi prezentat, marţi, Curţii de Apel Bucureşti cu propunere de arestare preventivă în dosarul în care a fost reţinut de procurorii anticorupţie pentru luare de mită şi permiterea accesului unor persoane neautorizate la informaţii nedestinate publicităţii, a informat DNA.