Viceprimarul din Alba Iulia şi-a dat demisia din funcţie şi din PNL. Gabriel Pleşa va candida la Primărie din partea USR

Gabriel Pleşa a demisionat vineri atât din funcţia de viceprimar al municipiului Alba Iulia, cât şi din PNL, partid în care era de peste 20 de ani. El a anunţat că s-a înscris în USR pentru a candida la Primăria oraşului din partea acestei formaţiuni.

RomaniaTV.net
14 feb. 2020, 16:12
Viceprimarul din Alba Iulia şi-a dat demisia din funcţie şi din PNL. Gabriel Pleşa va candida la Primărie din partea USR

În cadrul unei conferinţe de presă desfăşurată la sediul USR, Gabriel Pleşa a precizat că a plecat din PNL pentru că nu ar exista dezbatere în interioriul partidului şi că un grup foarte mic ar hotărî funcţii şi candidaturi.

„Din nefericire, lucrurile în PNL s-au tergiversat. Acelaşi grup mic, foarte mic hotăreşte destinele, funcţiile, candidaturile. Nu există, din nefericire, dezbatere, respectarea statutului”, a declarat Gabriel Pleşa, conform Agerpres.

Pleşa a afirmat că a fost membru PNL aproape 22 de ani, iar plecarea din acest partid nu a fost uşoară. După cinci ani ca viceprimar, Gabriel Pleşa susţine că are experienţa administrativă necesară, căreia i se adaugă şi cea acumulată în peste 20 de ani ca manager în sistemul privat, pentru a putea face „performanţă” ca primar.

„Sunt şi lucruri bune făcute în oraş, dar, din păcate, în ultimii ani, administraţia din Alba Iulia a rămas în urma altor oraşe similare. Am ajuns să invidiem, din păcate, şi oraşe mai mici ca noi din judeţ – Blaj, Sebeş”, a susținut fostul viceprimar.

Gabriel Pleşa a anunţat că nu va face o campanie negativă, deşi este convins că va fi atacat de unii dintre vechii săi colegi de la PNL.

Tot vineri s-au înscris în USR un consilier local liberal şi un fost purtător de cuvânt al organizaţiei judeţene a PNL. Pleşa e convins că „vor mai face pasul şi alţii”.

Fost om de afaceri, Gabriel Pleşa era unul dintre cei mai vechi membri ai PNL Alba. În 2015, el a fost ales viceprimar al municipiului Alba Iulia, după trei mandate de consilier local.

Reacţia PNL după ce Gabriel Pleşa s-a înscris în USR

Deputatul Florin Roman, unul dintre liderii organizaţiei judeţene PNL Alba, a afirmat că Gabriel Pleşa s-a „grăbit”, susţinând că nu contează doar poziţionarea în sondaje, ci şi activitatea politică şi administrativă.

„Eu sincer regret plecarea domnului de care m-aţi întrebat”, le-a spus Florin Roman jurnaliştilor, care i-au cerut să comenteze demisia lui Gabriel Pleşa, anunţată vineri dimineaţa.

Roman a mai precizat că Gabriel Pleşa ar fi decis să demisioneze „cu mult timp înainte”.

Pe de altă parte, Florin Roman a declarat săptămâna trecută că, potrivit unor sondaje, PNL are cel puţin trei candidaţi cu care ar putea câştiga alegerile pentru primăria Alba Iulia, inclusiv cu Gabriel Pleşa oponent.