Viceprimarul din Brașov trimis la cimitir, după ce i-a fost sigilat biroul din Primărie: „Îi place să facă rău în zile de sărbătoare”

Viceprimarul municipiului Braşov, Sebastian Rusu, și-a găsit biroul sigilat, însă a fost trimis la cimitir, unde are un loc amenajat special pentru a-și îndeplini atribuțiile. Întâmplarea are loc pe fondul neînțelegerilor cu actualul primar USR Allen Coliban.

21 nov. 2023, 19:20
Viceprimarul din Brașov trimis la cimitir, după ce i-a fost sigilat biroul din Primărie: „Îi place să facă rău în zile de sărbătoare”
Viceprimarul din Brașov trimis la cimitir, după ce i-a fost sigilat biroul din Primărie: „Îi place să facă rău în zile de sărbătoare”

Viceprimarul municipiului Braşov, Sebastian Rusu, și-a găsit marți biroul din primărie sigilat, după ce, în urmă cu o săptămână, fusese anunţat că a primit atribuţii legate de funcţionarea cimitirelor şi că va primi un birou în cimitir.

Citește și: Percheziții DNA la Primăria Brașov. Primarul USR-ist Allen Coliban este implicat într-un dosar de corupție. Care sunt faptele pentru care este cercetat

Viceprimarul din Brașov a fost trimis la cimitir după primirea noilor atribuții

Rusu a contestat actul emis de primarul Allen Coliban, edil din partea USR, privind noile atribuţii și a rupt sigiliul, pe care îl consideră aplicat în mod nelegal.

„Astăzi, când am venit la birou, am găsit un sigiliu pe uşă. Motivul îl reprezintă un e-mail trimis de domnul primar când era în delegaţie sau concediu în Barcelona o săptămână, că nu ştiu ce delegaţie ţine o săptămână, şi mi-a dat un e-mail prin care spunea că trebuie să mă mut la cimitir, pentru că mi-a amenajat acolo un birou. Am primit acel e-mail de Sfinţii Mihail şi Gavriil, de ziua mea de nume, o sărbătoare mare a creştinătăţii, iar sigiliul l-am găsit astăzi, tot într-o zi de mare sărbătoare, Intrarea Maicii Domnului în biserică, semn că domnul Coliban are o dorinţă extraordinară de a face rău şi nelegalităţi în zile de sărbătoare”, a declarat marţi, pentru News.ro, viceprimarul Sebastian Rusu.

El a explicat că în e-mailul primit de la primarul Allen Coliban se arăta că i-au fost delegate atribuţii legate de cimitir şi, pentru a-şi îndeplini mai bine aceste atribuţii, va primi un birou acolo.

„Numai că acele atribuţii nu necesită prezenţa mea 24 de ore în cimitir, unu la mână. Şi, doi la mână, un viceprimar, chiar dacă nu are atribuţii, în continuare face lucruri”, spune Sebastian Rusu.

Viceprimarul a mai spus că, de altfel cimitirul în care i-a fost atribuit noul birou este, de fapt, „un serviciu din cadrul societăţii RIAL, o societate a Primăriei care are director şi care este în subordinea celuilalt viceprimar, a doamnei Boghiu (Flavia Boghiu, membră a USR – n.r.). (…) Societatea RIAL este în subordinea doamnei Boghiu, Serviciul Cimitire a vrut să mi-l dea mie prin Dispoziţie, dar acest serviciu face parte din acea societate, eu nu am ce să coordonez acolo, pentru că şeful de la cimitire se subordonează directyorului din RIAL. Eu, ce pot să fac, este să semnez actele de concesiune”.

Sebastian Rusu a sesizat prefectul cu privire la dispoziţia emisă de primar cu privire la delegarea sa drept coordonator la cimitir și a adăugat că a rupt sigiliul de pe ușa fostului său birou.

Viceprimarul din Brașov trimis la cimitir, după ce i-a fost sigilat biroul din Primărie: „Îi place să facă rău în zile de sărbătoare”

„Atât timp cât nu există un act administrativ, eu vin la biroul Primăriei. În plus, biroul meu este în municipiul Braşov, noi nu suntem legaţi de nişte cartele sau birouri, cum crede domnul Coliban. Am intrat în biroul din Primărie, am îndepărtat sigiliul pentru că acel sigiliu nu are nicio bază legală, a fost aplicat de Serviciul Administrativ în urma reorganizărilor din Primărie şi a discuţiilor cu domnul Coliban. Pentru mine, singura modalitate prin care putem funcţiona legal sunt actele administrative, e-mailul trimis de domnul primar nu este un act administrativ. Dispoziţia de primar privind delegarea unor atribuţii este şi, ca orice Dispoziţie poate fi atacată şi contestată. Deocamdată am contestat Dispoziţia către prefect şi s-a făcut o plângere prealabilă şi către domnul primar, urmând a merge în contencios”, a adăugat Sebastian Rusu.

Conform viceprimarului Sebastian Rusu, primarul Allen Coliban este „deranjat” de faptul că liberalii fac publice „problemele legate de legalitate” constatate de Curtea de Conturi în urma controalelor din Primărie, probleme precum prejudiciile legate de finanţarea FC Braşov, sau legate de spaţiile puse la dispoziţie clubului: „Fiind o voce şi un susţinător al transparenţei, au am adus toate aceste lucruri la iveală”. 

„Întrucât termenul stabilit pentru eliberarea biroului expirase, Serviciul Administrativ a sigilat spaţiile. Noul birou al domnului viceprimar este amenajat şi disponibil”, a transmis Primăria Braşov prin purtătorul de cuvânt al instituției.

Citește și: Nicușor Dan vrea un nou mandat la Primăria Capitalei! ”Dacă dreapta va avea un candidat unic, va câştiga”