Viceprimarul Sorin Apostoliceanu a preluat atribuţiile de primar al municipiului Piteşti, după ce primarul ales a fost demis

Viceprimarul municipiului Piteşti Sorin Apostoliceanu (PSD) a preluat, marţi, atribuţiile de primar al municipiului Piteşti, după ce edilul ales în urma scrutinului din anul 2016, Cornel Ionică, a fost demis.

RomaniaTV.net
19 mart. 2019, 16:10
Viceprimarul Sorin Apostoliceanu a preluat atribuţiile de primar al municipiului Piteşti, după ce primarul ales a fost demis

Consilierii locali din Piteşti au votat, marţi după-amiază, în cadrul unei şedinţe deîndată, numirea viceprimarului Sorin Apostoliceanu în funcţia de primar interimar al municipiului Piteşti.

Primarul ales în urmă cu trei ani, Cornel Ionică, a fost demis după ce prefectul Emilian Dragnea a semnat, marţi dimineaţă, ordinul privind încetarea madatului acestuia ca urmare a deciziei Înaşte Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) care a confirmat raportul ANI prin care edilul era declarat în conflict de interese administrativ.

Propunerea ca Apostoliceanu să preia mandatul a venit din partea PSD şi ALDE, fiind susţinută şi de liberalii din Consiliul Local Piteşti.

„Noi am solicitat domnului prefect Emilian Dragnea să intre în legalitate în privind ordinului de demitere a domnului Cornel Ionică. Domnul prefect a răspuns, aproape se împlinea termenul legal. În cadrul şedinţei deîndată a fost desemnat unul dintre cei doi viceprimari. Noi am dat un vot de eleganţă, în speranţa că noul reprezentant al PSD-ului va promova pe ordinea de zi a şedinţelor şi proiectele iniţiate de PNL, lucru pe care fostul primar nu l-a făcut”, a declarat pentru News.ro liderul consilierilor PNL din Consiliul Local Piteşti, Narcis Sofianu.