Viceprimarul USR al Timişoarei ameninţă că „taie” din banii alocaţi societăţilor din subordinea primăriei pentru contracte cu presa: „Ne şi înjură pe banii noştri. Dacă tot mă înjură, să o facă din principii”

Primăria Timişoarei, condusă de edilul Dominic Fritz (USR), încearcă să controleze presa locală prin contractele pe care societăţile din subordinea sa le încheie cu o mare parte a mass mediei.

01 nov. 2022, 22:16
Viceprimarul USR al Timişoarei ameninţă că „taie” din banii alocaţi societăţilor din subordinea primăriei pentru contracte cu presa: „Ne şi înjură pe banii noştri. Dacă tot mă înjură, să o facă din principii”

În luna octombrie, publicaţia timişoreană Pressalert făcea publică o înregistrare în care primarul Fritz (USR) îi cerea fostului director de la Piețe SA, Liviu Cocean, să îi raporteze cu cine încheie contracte, punându-i acestuia în vedere că „nu e ok să faceţi contracte fără să ştiu eu”.

„Ideea este că eu trebuie să știu despre contractele încheiate cu presa. Tele Europa Nova trebuie să știe că contractul este încheiat cu știința și cu acordul meu, că altfel ei o s-o contorizeze altundeva.”, spunea Dominic Fritz.

Publicaţia menţionată a intrat marţi în posesia unor mesaje, datând din primăvara anului 2021, trimise de viceprimarul Ruben Laţcău directorului de atunci de la STPT, Nicolae Bitea, care arată că şi viceprimarul se înscrie în aceeaşi linie de gândire şi de acţiune.

Discuția a fost în perioada în care Pressalert scria despre modul în care edilii USR din Timişoara se ocupau de problema Colterm și afacerile protejaților cu compania de termoficare.

Citeşte şi: Nicuşor Dan, întrebat când vor începe să circule noile tramvaie pe linia 41: „Este o chestiune de săptămâni. Vom primi câte unul pe săptămână, până la 100”

”Ai făcut ceva contract de publicitate cu Pressalert?”, l-a întrebat Lațcău pe Bitea. ”Da avem cu toată presa cu sume extrem de mici pentru recrutare personal de bord. De ce? Este vreo problemă?”, i-a răspuns directorul, care i-a spus că îi va trimite lista cu toate contractele, publicaţia citată fiind ultima cu care STPT a încheiat un contract.

După ce Ruben Lațcău a primit lista, i-a scris lui Bitea: ”Haha, ești de modă veche. Îi plătești pe toți. Și ne și înjură pe banii noștri”. ”Nu sunt chiar toți, dar vin la Pmt la ora 13,30”, i-a răspuns directorul. În acel moment al discuţiei, Laţcău l-a anunțat că ”o să tăiem din ei. Și de la tine și de la alții. Dacă tot mă înjură să o facă din principii”.

Contactat de publicaţia citată, Ruben Laţcău a refuzat să comenteze informaţiile.

”Nu am nicio declarație de făcut pe tema asta. Mai aveți vreo întrebare pe un alt subiect? Pe subiectul ăsta nu am de făcut nicio declarație. Pe subiect de administrație publică aveți vreo întrebare?”, a declarat viceprimarul Timişoarei.

Citeşte şi: Lucian Bode, primele declarații după analiza lucrării sale de doctorat: „Politicienii dactilografi din USR s-au făcut de râs. Tot ce fac ei are doar un scop electoral”