Viciile aduc CANCER. Consumul unei sticle de vin echivalează cu fumatul a zece ţigări

Consumul unei sticle de vin (750 ml) pe săptămână echivalează cu fumatul a zece țigări pe săptămână (în cazul femeilor) și cu 5 țigări pe săptămână (în cazul bărbaților). Specialiștii atrag atenția că ambele cresc riscul îmbolnăvirii de cancer.

RomaniaTV.net
30 mart. 2019, 12:06
Viciile aduc CANCER. Consumul unei sticle de vin echivalează cu fumatul a zece ţigări

Un studiu realizat de Universitatea Southampton, Marea Britanie, evidențiază pericolul la care se expun oamenii care consumă alcool „cu moderație”. Pentru aceasta, specialiștii au găsit o cale de a compara efectele consumului de alcool cu fumatul, explicând că cei care beau o sticlă de vin pe săptămână se expun aceluiași pericol precum cei care fumează 5, respectiv 10 țigări pe săptămână. Aceste practici pot crește semnificativ riscul de cancer, cred specialiștii.

Totuși, studiul explică faptul că fumatul este mult mai periculos, atunci când vine vorba de cancer și că cel mai bun mod de a reduce riscul apariției celulelor canceroase este de a renunța definitiv la fumat.

Cât despre rolul alcoolului în favorizarea apariției cancerului – „Nici măcar un pahar pe zi”, spun specialiștii, referindu-se la gradul de risc pe care licoarea bahică îl are în producerea bolilor mortale.

Studiul a fost realizat în Marea Britanie, unde autoritățile le recomandă, atât bărbaților cât și femeilor, să nu bea mai mult de 14 unități de alcool pe săptămână, echivalentul unei sticle și jumătate de vin.