Rudele răniţilor în explozia de la Petromidia cer transferul acestora în străinătate. „Sper să ne ajute, ţinând cont de istoric, de ce s-a întâmplat la Colectiv”

Fiica unuia dintre bărbații răniți în explozia de vineri, de la rafinăria Petromidia, face tot posibilul pentru a-și transfera tatăl la un spital din străinătate.

03 iul. 2021, 18:59
Rudele răniţilor în explozia de la Petromidia cer transferul acestora în străinătate. „Sper să ne ajute, ţinând cont de istoric, de ce s-a întâmplat la Colectiv”

Victimele din explozia de la Petromidia sunt în stare stabilă, însă arsurile suferite sunt grave, susține fiica unuia dintre cei doi bărbaţi care sunt internaţi la Spitalul Floreasca. Ea le-a povestit jurnaliştilor că tatăl său are arsuri pe față, mâini și picioare, dar și pe căile respiratorii.

În plus, ea a declarat că își dorește să își transfere tatăl într-un spital din străinătate, motiv pentru care a început demersurile în acest sens. A obținut diagnosticul în scris de la medici, însă acum trebuie să caute singură o clinică din afara țării și să rezolve problemele ce țin de asigurarea medicală.

Citeşte şi Cine este bărbatul care a murit în explozia de la Rafinăria Petromidia. Avea 32 de ani

Până în acest moment, susține ea, autoritățile nu au refuzat transferul, dar nici nu au aprobat transferul. „Așteptăm și sper să ne ajute, ținând cont de istoric, de ceea ce s-a întâmplat și la Colectiv. Starea lor este gravă, dar stabilă şi de aceea îmi doresc să fie transportat acum, cât este stabil. Am întrebat o doamnă de la Ministerul Sănătăţii care sunt paşii de urmat pentru transferul în străinătate„. De asemenea, soția celui de-al doilea bărbat internat la Spitalul Floreasca din Capitală, cu arsuri la nivelul spatelui, cere ca acesta să fie transferat la o clinică din străinătate.

Citeşte şi VIDEO Momentul exploziei de la Petromidia Năvodari, surprins în imagini de turişti de pe plaja din Mamaia