Victima stenogramelor: Centralul Comănescu, reţinut de la delegări

Preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Ion Crăciunescu, a luat decizia de a-l trece pe linie moartă pe Adrian Comănescu, după ce numele acestuia a apărut în mai multe convorbiri ale căror stenograme au ajuns publice în dosarul "Mita din elicopter". Decizia a fost anunţată miercuri, chiar când este programată începerea procesului în acest scandal.

RomaniaTV.net
09 nov. 2011, 11:11
Victima stenogramelor: Centralul Comănescu, reţinut de la delegări

Arbitrul Adrian Comănescu a fost reţinut de la delegări pentru cinci luni, în urma apariţiei numelui său în scandalul „Mita din elicopter”, în urma căruia Vasile Avram, fostul preşedinte al CCA, şi Sorin Ţerbea, om de afaceri care sponsoriza pe FCM Târgu Mureş.

Una dintre stenogramele din acest caz prezintă o discuţie dintre centralul vâlcean şi viceprimarul din Târgu Mureş, principalul om de decizie la FCM. Cei doi au vorbit la telefon pe 18 august, cu o zi înainte meciului Târgu Mureş – CS Mioveni, care urma să fie condus de Comănescu, şi au stabilit să se întâlnească la o cafea.

Potrivit regulamentului, abaterea lui Comănescu se sancţionează cu reţinerea de la delegări pentru 6-8 etape. În 2011 se vor disputa încă 5 etape, iar sezonul se va relua în februarie 2012.

Un alt arbitru care figurează în stenograme este chiar unul dintre fiii lui Vasile Avram, tuşierul Valentin Avram. După meciul Petrolul – Oţelul, scor 2-1, fiul fostului şef al CCA îi spunea la telefon unui anume Adrian că i-ar fi zis în timpul jocului lui Dorinel Munteanu „Viitorul tău depinde de cum te arbitrez eu”. Valentin Avram nu recunoaşte cele apărute în stenograme, iar până la obţinerea de către CCA a unui punct de vedere oficial al DNA tuşierul va fi delegat în continuare.