Victime la Universitate: Cinci persoane au primit îngrijiri medicale, două au fost trimise la spital

Cinci persoane au primit îngrijiri medicale în Piaţa Universităţii, două dintre acestea fiind transportate la Spitalul Universitar de Urgenţă, au anunţat, luni seară, reprezentanţii Serviciului de Ambulanţă şi cei ai SMURD Bucureşti.

RomaniaTV.net
16 ian. 2012, 19:46
Victime la Universitate: Cinci persoane au primit îngrijiri medicale, două au fost trimise la spital

Am avut trei solicitări pentru trei persoane care au leşinat, două dintre ele au fost transportate la Spitalul Universitar de Urgenţă. Una dintre persoane este un bărbat într-un cărucior cu rotile, care a venit în Piaţa Universităţii în fiecare seară de la demararea protestelor„, a declarat coordonatorul SMURD Bucureşti, doctorul Bogdan Opriţa, potrivit Mediafax.

De asemenea, alte două persoane au primit îngrijiri de la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti – Ilfov (SABI), una pentru că a leşinat, iar cealaltă reclamând că a fost lovită în Piaţa Universităţii. Cele două persoane nu au necesitat transportul la spital, a declarat managerul SABI, doctorul Alis Grasu.

Mai multe echipaje SMURD şi SABI sunt pregătite pentru a acorda primul ajutor în Piaţa Universităţii, echipajele fiind instalate în zonele Intercontinental şi Ministerul Agriculturii.

Aproximativ 1.000 de persoane protestează, luni seară, în Piaţa Universităţii. Manifestanţii au început să se adune la ora 14.00, la Universitate, pentru a patra zi de proteste în Capitală.

Unii protestatari au aruncat cu petarde pe trotuarul din zona Teatrului Naţional, Jandarmeria intervenind cu două grupe a câte 20 de jandarmi.

Jandarmii au organizat filtre la cele patru ieşiri de la metrou, unde legitimează şi verifică persoanele care ar putea avea asupra lor materiale pirotehnice, arme albe sau alte obiecte contondente.

Zece persoane au fost duse la secţia de poliţie pentru că aveau materiale pirotehnice, asupra uneia dintre ele fiind găsite şi substanţe interzise„, a declarat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, Georgian Enache.

Potrivit lui Enache, ultima persoană dusă la secţia de poliţie a fost depistată în jurul orei 20.30, având asupra sa un baston telescopic.

El a precizat că dacă duminică, atunci când jandarmii au vrut să intervină în cazul persoanelor agresive, oamenii au reacţionat, luni, cei care protestează în Piaţa Universităţii sesizează astfel de cazuri şi se dezic de grupurile care provoacă acte agresive.

Enache a spus că forţele de ordine verifică persoanele care au un comportament suspect şi care încearcă să ascundă anumite obiecte. În Capitală sunt mai multe dispozitive şi patrule care verifică şi semnalează dacă sunt grupuri care ar putea tulbura liniştea publică.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei a adăugat că efectivele din Piaţa Universităţii sunt redimensionate permanent în funcţie de situaţie.