Victimele torţionarilor, mărturii zguduitoare: În fiecare seară, când ne întorceam în lagăr, mâncam bătaie

Victimele torţionarilor fac mărturii zguduitoare! Invitat la emisiunea România Exclusiv, moderată de Simona Gheorghe, una dintre victimele torţionarului Ion Ficior, Cristian Dumitrescu, a vorbit despre traumele pe care le-a suferit în lagăr.

RomaniaTV.net
23 sept. 2013, 06:59
Victimele torţionarilor, mărturii zguduitoare: În fiecare seară, când ne întorceam în lagăr, mâncam bătaie

„Eram într-o echipă şi lucram la diguri (…) Norma era de 3 metri 200 – încărcat şi urcat pe dig (…) din echipa noastra de 4 inşi, doi ne mai ţineam pe picioare şi nu puteam să facem norma. În fiecare seară, când ne întorceam în lagăr, mâncam bătaie.  După ce lucram peste 12 ore la dig,  ni se puneau cate patru cărămizi în braţe, pe care trebuia să le cărăm 3 km, să le lăsăm la bac, de unde trebuia sa luam un pietroi în braţe şi să venim cu el îndărat în colonie”, a declarat Cristian Dumitrescu la România TV.

Bărbatul susţine că Ficior şi cei din subordinea lui nu numai că îi băteau pe deţinuţi, ci îi torturau şi psihic.

„Mi-aduc aminte că nu ştiu ce a greşit medicul Puiu Sarion (…) L-au culcat în curte şi i-au aşezat un câine lup în spate şii a stat aşa aşezat vreo două ore”, a mai spus Cristian Dumitrescu.

„O altă scenă cu sectanţii. Oamenii ăştia sufereau mult, dar erau şi dârji. Venise un comandant tânăr.  Le-a spus „dacă nu munciţi sâmbăta, vă scot şi vă împuşc”. Şi ăştia au zis „nu muncim”. I-au scos în afara lagărului, au adus soldaţii. I-a legat la ochi şi a ordonat „foc”, dar nu au tras. Au aruncat o petardă care a bubuit tare„, a mai povestit victima torţionarului.

Fostul deţinut Cristian Dumitrescu susţine că nu îl va putea ierta niciodată nici pe Ion Ficior, nici pe ceilalţi călăi care l-au torturat.

Citeşte şi  Mărturii ale actorului MITICĂ POPESCU, deţinut în lagărul torţionarului Ficior: Mâncai cel mai bine când visai