Victor Alistar, retras din cabinetul Ponta

Premierul Victor Ponta a anunţat joi că îşi retrage propunerea de a-l nominaliza pe Victor Alistar ca ministru delegat în cabinetul său. Alistar va putea însă să-şi preia locul în noul guvern după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie se va pronunţa definitiv şi irevocabil în ceea ce priveşte incompatibilitatea acestuia.

RomaniaTV.net
03 mai 2012, 11:06
Victor Alistar, retras din cabinetul Ponta

Ponta a declarat că a decis ca Victor Alistar să nu facă parte din miniştrii săi pentru a nu pune în pericol învestirea întregului Guvern şi pentru a nu crea niciun fel de animozitate.

El a precizat că nu va face nici o nominalizare, dar ideea unui departament în subordinea Guvernului pentru transparenţă şi pentru relaţia cu societatea civilă rămâne în vigoare. „Aşteptăm ca ultimele decizii de la ICCJ  să lămurească că o decizie a unei instituţii administrative (ANI-n.red.) s-a luat în mod neîntemeiat”, a spus Ponta.

El a adăugat că aşteaptă o decizie finală în legătură cu Alistar, iar apoi îl aşteaptă cât de repede în echipa guvernamentală. „Nu voi mai propune un alt nume, dar ideea va rămâne în programul de guvernare şi îl aştept pe domnul Alistar să se alăture echipei în cel mai scurt timp”, a mai spus premierul desemnat.

Victor Alistar fusese propus de premierul desemnat Victor Ponta pentru funcţia de ministru delegat la primul-ministru pentru strategii guvernamentale, transparenţă şi relaţii cu societatea civilă.

Potrivit ANI, Victor Alistar are interdicţie de a ocupa funcţii publice timp de trei ani, până în 7 august 2012, ca urmare a actului de constatare a incompatibilităţii sale, rămas definitiv în august 2009.

Preşedintele Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), Horia Georgescu, a declarat, marţi seară că litigiul instituţiei sale cu Victor Alistar este încheiat, directorul executiv al Transparency International România aflându-se sub interdicţia de a ocupa o funcţie publică.