Victor Athanasie Stănculescu rămâne în închisoare: cererea de eliberare condiţionată, respinsă de instanţă

Magistrații Judecătoriei Sectorului 4 au respins, luni, cererea de eliberare condiționată din închisoare a fostului general de armată Victor Athanasie Stănculescu, condamnat la 15 ani de detenție în dosarul Revoluției de la Timișoara, transmite Agerpres. Cererea a fost considerată ca fiind nefondată.

RomaniaTV.net
24 mart. 2014, 14:56
Victor Athanasie Stănculescu rămâne în închisoare: cererea de eliberare condiţionată, respinsă de instanţă

Totuşi, decizia nu este definitivă, putând fi contestată în termen de 3 zile. De asemenea, instanța a stabilit că Victor Athanasie Stănculescu va putea face o nouă cerere de eliberare condiționată la data de 20 august 2014.

Luni, în sala de judecată, avocatul lui Stănculescu a declarat că fostul general a avut o atitudine ireproșabilă în penitenciar și a primit aviz favorabil din partea Comisiei de eliberări condiționate de la Penitenciarul Jilava.
De asemenea, avocatul a invocat vârsta înaintată a lui Stănculescu și a cerut judecătorilor eliberarea acestuia ținând cont și de aplicarea legii penale mai favorabile.

De cealaltă parte, procurorul de ședință s-a opus eliberării condiționate a lui Victor Atanasie Stănculescu susținând că faptele de care se face acesta vinovat sunt foarte grave.

Victor Athanasie Stănculescu a fost condamnat în octombrie 2008 la 15 ani de închisoare și degradarea militară, în urma unei decizii definitive a Înaltei Curți de Casație și Justiție. De-a lungul anilor, el a depus în instanțe mai multe cereri de eliberare din închisoare, susținând că are probleme grave de sănătate, iar afecțiunile de care suferă nu pot fi tratate în sistemul penitenciar. Toate solicitările sale au fost însă respinse de judecători.