Victor Babiuc: Eu nici acum nu ştiu pentru ce am fost condamnat. Cu Becali am vorbit prima oară în 2012 VIDEO

Condamnat la închisoare cu executare în urma dosarului schimbului de terenuri dintre MApN şi omul de afaceri Gigi Becali, fostul ministru al Apărării Victor Babiuc, eliberat condiţionat după efectuarea unei treimi din pedeapsă, a declarat, într-un interviu acordat lui Victor Ciutacu pentru România TV, că nici până în ziua de azi, la aproape un an de la sentinţa dată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, nu ştie concret pentru ce a fost pedepsit. Totodată, fostul ministru a dezvăluit că, deşi a fost condamnat pentru o tranzacţie realizată cu Gigi Becali, el l-a cunoscut direct pe omul de afaceri abia în februarie 2012, în timpul audierilor pentru dosarul terenurilor MApN.

24 mart. 2014, 20:02
Victor Babiuc: Eu nici acum nu ştiu pentru ce am fost condamnat. Cu Becali am vorbit prima oară în 2012 VIDEO

Victor Babiuc spune despre el însuşi că este „cel puţin victima unei erori judiciare grave”.

„S-ar putea să fie o eroare involuntară, s-ar putea să fie premeditată. O comandă socială sau social-politică. Motivarea condamnării nu există nici astăzi. Eu am fost condamnat în 20 mai anul trecut, iar până săptămâna trecută, când avocaţii mei au fost din nou la Curtea Supremă, hotărârea nu fusese încă motivată. Aş vrea să ştiu pentru ce am fost condamnat. Pentru că eu am executat pedeaspsa, dar nu am văzut hotărârea de condamnare, să înţeleg şi eu de ce am fost condamnat”, a declarat fostul ministru al Apărării Victor Babiuc.

Babiuc a precizat că nu a intenţionat niciodată să ceară graţierea, deoarece a fost convins că cererea i-ar fi fost respinsă şi a povestit că, în ciuda faptului că a fost condamnat pentru o tranzacţie făcută în timpul mandatului său la MApN cu Gigi Becali, el l-a cunoscut pe omul de afaceri abia în februarie 2012, în timpul audierilor pentru dosarul schimbului de terenuri. „Becali a venit în august şi a făcut o ofertă, dar nu a venit la mine. Cum să vină la mine Becali? Prima oară pe el eu l-am văzut în februarie 2012, la a doua audiere a lui în dosar. Până atunci îl mai întâlnisem o singură dată, la un stadion, dar nu am schimbat nicio vorbă unul cu altul”, a povestit Victor Babiuc, condamnat alături de Gigi Becali şi Dumitru Cioflină în dosarul terenurilor MApN.