Renate Weber, propunerea coaliţiei PSD-ALDE pentru Avocatul Poporului: Mă onorează nominalizarea UPDATE

Victor Ciorbea a înaintat luni o adresă preşedinţilor Senatului şi Camerei Deputaţilor, prin care a informat că mandatul său de Avocat al Poporului a încetat, anunţă instituţia într-un comunicat. Liderii coaliţiei de guvernare au stabilit pe cine susţin pentru această funcţie.

24 iun. 2019, 13:07
Renate Weber, propunerea coaliţiei PSD-ALDE pentru Avocatul Poporului: Mă onorează nominalizarea UPDATE

UPDATE Renate Weber a confirmat propunerea de a fi noul avocat a poporului.

„Ma onoreaza nominalizarea pentru Avocatul Poporului si ma bucura increderea pe care mi-au aratat-o, inca o data, deja fostii colegi din ALDE, pentru ca am demisionat din partid odata ce am acceptat aceasta noua misiune. Este o decizie pe care am cantarit-o indelung si pe care nu am luat-o usor. Cel mai confortabil pentru mine acum ar fi fost sa nu ma implic. Calitatea de spectator la viata cetatii este cea mai usoara dintre toate. Nu suporta responsabilitati, poti foarte bine sa emiti judecati, sa pui stampile, sa dai vina pe altii si tu sa nu faci nimic. Eu am ales sa fac. Sa lupt in continuare pentru valorile in care cred, pentru apararea drepturilor si libertatilor, pentru care lupt de aproape 30 ani, fie in calitate de ONG-ist sau de om politic. Sper ca audierea mea sa fie convingatoare si rezultatul votului din Parlament sa fie unul pozitiv”, a scris Renate Weber pe Facebook. 

______

Renate Weber este propunerea PSD – ALDE pentru acest post.

„Avocatul Poporului e al celor de la ALDE”, a declarat Viorica Dăncilă după întâlnirea coaliţiei. 

Și Călin Popescu Tăriceanu a precizat că fostul europarlamentar Renate Weber este susţinut de întreaga coaliţie PSD-ALDE.

„În această săptămână, pentru că este vorba de instituţii aflate în subordinea Parlamentului, este numirea pe locul vacant de la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării şi la Avocatul Poporului, unde termenul de depunere a candidaturilor este marţi, 25 iunie, iar votul în plen urmează să fie dat pe 26 iunie”, a declarat Tăriceanu, luni, după şedinţa Birourilor permanente reunite. 

Peter Eckstein Kovacs este propunerea USR, susținută și de PNL și UDMR pentru Avocatul Poporului, în condițiile în care mandatul lui Victor Ciorbea a expirat în 6 mai. Mandatul Avocatului Poporului este de 5 ani şi poate fi reînnoit o dată.

Victor Ciorbea a fost ales în această funcție în 2014. Avocatul Poporului este numit în ședința comună a celor două Camere ale Parlamentului.