Victor Ciutacu: „Cazul Ponta-Duicu”, limita subţire dintre ancheta penală şi făcătura de presă

Jurnalistul Victor Ciutacu scrie, într-un editorial, despre încercarea de a-l implica pe Victor Ponta în cazul Duicu "întru doborârea lui", însă arată că lipsesc "faptele concrete" ale acestuia. "Deocamdată, doar se presupune şi se induce. Iar faptul că doi golani vorbesc despre un al treilea că-i şi el golan nu echivalează cu statuarea unei realităţi. Nici n-o exclude, dar trebuie s-o mai şi probeze...", spune Ciutacu.

RomaniaTV.net
01 iul. 2014, 10:58
Victor Ciutacu: „Cazul Ponta-Duicu”, limita subţire dintre ancheta penală şi făcătura de presă

1. Politicienii nu-s virgine, nici ziariştii. Nu-s deloc străin de meciurile între ei. Mi se par normale, inclusiv campaniile dedicate. Am făcut-o eu însumi ani de zile cu Băsescu (indiferent dacă am lucrat la Voiculescu sau la Ghiţă), o face apăsat azi trustul lui Sârbu cu Ponta.

Important e să existe motive legitime. Cred că-n ambele cazuri sunt suficiente, la fel cum sunt convins că demonizarea-n masă a unei categorii politice sau profesionale (corupţi, hoţi/tonomate, mujahedini) e nocivă.

2. Mă lasă rece, la modul cel mai personal cu putinţă, dacă Ponta va fi viitorul preşedinte sau îşi va frânge gâtul la finele campaniei electorale. Indiferent cine va câştiga prezidenţialele, n-am de gând să revin în sistemul de stat (n-am făcut-o nici după categorica victorie a USL), iar în cel privat la care, cât de cât, mă pricep sunt infinit mai util şi mai în largul meu într-un trust de presă aflat în relaţii de adversitate cu puterea politică. Nu cred că-i nevoie să şi detaliez de ce.

3. Textul incriminator prezentat de Mediafax şi dezvoltat de Gândul este o imensă manipulare. L-am citit de câteva ori, cu mare atenţie, fiindcă detaliile fac diferenţa. Şi am văzut că, printre foarte multe adevăruri şi dovezi ale şerpăriei de pe axa politică-justiţie, e introdus – forţat şi cu vădită dorinţă de manipulare, dacă mă întrebaţi pe mine – Ponta ca traficant de influenţă. Scriu asta pentru că nicăieri, dar absolut nicăieri, nu apare vreo dovadă sau măcar vreun indiciu a/al implicării directe a lui. Peste tot scrie (şi se dau şi dovezi informative) despre ce au făcut/promis alţii şi ce au scris/făgăduit aceleaşi personaje în numele lui, dar în document nu apare nici măcar o singură referire la vreo acţiune concretă (mail, sms, telefon, ambiental etc.) a premierului în sensul celor induse/convenite de Duicu & co.

Citeşte continuarea pe OBIECTIV.INFO