Victor Ciutacu, chemat să dea cu subsemnatul la Poliție: „M-am bărbierit, m-am primenit, am făcut dușul săptămânal pentru a mă prezenta în cele mai bune condiții. Voi oferi toate informațiile relevante pentru anchetă”

Jurnalistul Victor Ciutacu a fost chemat la poliție pentru a depune mărturie în dosarul în care fostul senator Daniel Savu a depus plângere că a fost victima unei tentative de asasinat.

29 aug. 2023, 14:25
Victor Ciutacu, chemat să dea cu subsemnatul la Poliție: „M-am bărbierit, m-am primenit, am făcut dușul săptămânal pentru a mă prezenta în cele mai bune condiții. Voi oferi toate informațiile relevante pentru anchetă”

Ciutacu a explicat că întregul dosar vine în contextul ”azilelor groazei”, atunci când Daniel Savu a făcut dezvăluiri despre primarul din Voluntari, Florentin Pandele.

Mi-au spus că această chemare a mea la poliție, în calitate de martor, vine ca urmare a plângerii depuse de domnul Savu, cel care acuză o tentativă de asasinat. Este cunoscută povestea, nu o mai reiau. Doamne ferește, cum să nu mă prezint. Evident că mă prezint, m-am bărbierit, m-am primenit, am făcut dușul săptămânal pentru a mă prezenta în cele mai bune condiții și voi oferi toate informațiile relevante pentru ancheta polițiștilor.

În măsura în care mesajele pe care Pandele mi le-a trimis mie în privat, discuțiile pe care eu le-am avut cu dumnealui, sunt lămuritoare pentru fondul cauzei, atunci le voi pune la dispoziția anchetatorilor. Nu știu dacă aceste conversații private dintre mine și domnul Pandele au vreo relevanță”, a explicat Victor Ciutacu.

Victor Ciutacu, chemat să dea cu subsemnatul la Poliție: „N-am niciun indiciu nici că Pandele și-a pus gealații să-i ia gâtul lui Savu, nici că nu și-a pus gealații. Și în definitiv nici nu e treaba mea”

Victor Ciutacu a explicat, la România TV, cum a ajuns martor audiat în dosarul tentativei de omor asupra fostului senator PSD Daniel Savu.

Mi se pare că s-a ajuns la o desfășurare de forțe absolut halucinantă plecând de la niște dezvăluiri făcute într-un post TV, urmate, susține Daniel Savu – n-am nicio probă nici să-l confirm că ar fi fost amenintat, bruscat în trafic – ulterior s-ar fi încercat asasinarea lui. N-am niciun indiciu nici că Pandele și-a pus gealații să-i ia gâtul lui Savu, nici că nu și-a pus gealații. Și în definitiv nici nu e treaba mea să am păreri pe treaba asta.

Am fost convocat printr-o citație trimisă în mod legal la sediul Poliției județene Ilfov unde înțeleg că se instrumentează dosarul împreună cu procuratura de la Ilfov, m-am prezentat în urma unei discuții pe care am avut-o cu ofițerul de poliție judiciară, acum îmi aștept și avocatul că am învățat că în situații de genl ăsta cel mai bine este să nu intri singur în sediul unei instituții de forță.

O să dau declarațiile pe care le incumbă calitatea mea de martor. Există suficiente organe ale statului, represive le numesc eu, alții le numesc de ordine și siguranță publică, plătite suficient de bine și suficient de mult astfel încât să-și facă treaba și să decidă dacă într-devăr există indicii privind o agresiune o tentativă de asasinat împotriva lui Daniel Savu sau nu„, a spus Victor Ciutacu înainte de intrarea la audieri.

Daniel Savu acuză că s-a încercat asasinarea sa

Senatorul Daniel Savu face acuzații grave și spune că ar fi fost victima unei tentative de asasinat.

Acesta susține că, zilele trecute, după ce a plecat de la emisiunea TV a fost șicanat și urmărit de mai multe mașini pe autostradă, care ar fi încercat să provoace un accident și să ‘arunce’ mașina pe care o conducea într-un camion.

Ca să înţeleagă lumea cum s-a ajuns la această plângere penală pe care am formulat-o eu. După emisiune, nu îmi venea să cred tot ce s-a întâmplat. Am ajuns acasă până la urmă, şi timp de vreo două zile m-am sfătuit cu mulţi prieteni de-ai mei, procurori militari, avocaţi de drept penal. Toţi celor cărora le-am spus, separat, mi-au spus imediat că e tentativă de omor, că puteam să nu mai fiu, bine că am scăpat, şi că să fac plângere pentru tentativă de omor. Nu este o invenţie a mea! Aştept acum ca primul procuror să preia plângerea mea, pentru că nu suntem în patria mamă a lui Escobar, să se dea ordin să fiu omorât pentru ce am spus la televizor. Că eu nu am afaceri.

Sunt şi într-o situaţie delicată. Am patru copii acasă, nu le-am spus nimic până azi. Cum să le spui copiilor „băi tată, a vrut unul să mă omoare!”? Poţi să înţelegi aşa ceva? Nu ai cum! Fiind atât de gravă situaţia, însă, trebuie să afle România de asta, nu suntem într-un stat mafiot.

Deci a fost aşa. Am avut atunci emisiune cu Victor Ciutacu, am avut o poziţie destul de dură la adresa Gabrielei Firea, exprimând dezamăgirea faţă de toată prestaţia ei. Eu pe Pandele nu prea îl bag în seamă, nu reprezintă un interlocutor pentru mine, nu are ce să îmi spună. Dar am vorbit despre mafia din Voluntari. Spre final, în timpul emisiunii, mi s-a atras atenţia că se primesc mesaje în avalanşă de la Pandele. Nu am băgat în seamă. S-a făcut 11 noaptea, am ieşit în parcare, am mai stat de vorbă cu Victor Ciutacu. Eu aveam maşina parcată în faţa sediului, şi m-am dus pe traseul pe care mă duc mereu spre casă. Ies pe Fabrica de Glucoză, intru pe A3, Bucureşti – Ploieşti. E simplu drumul, dar de azi încolo nu mă mai duc pe acolo. Pentru mine, Voluntariul devine un loc periculos. Eu sunt un om curajos, dar curajul trebuie să aibă o limită a înţelepciunii. Ce faci, te duci singur în gura lupului?

Când am plecat de aici, pe la 11 şi ceva noaptea, am luat maşina, şi am ieşit pe strada George Constantinescu, care iese apoi în Fabrica de Glucoză. La ieşire, este zona Dona Medical Center, sunt nişte bariere acolo, cred că sunt şi camere de luat vederi. Mi-a atras atenţia faptul că la ora aia era agitaţie acolo, mai multe maşini parcate, unii vorbeau la telefon. De obicei nu e nimeni la ora aia. Ce să caute în zona asta de corporatişti maşini parcate pe acolo. Eu nu mă gândeam, totuşi, că voi fi victima unei tentative de omor. Nici prin cap nu mi-a trecut că s-ar putea întâmpla aşa ceva în România.

Nici nu am prea fost atent la ce se întâmplă în spatele meu. Nu am obsesii din astea că mă urmăreşte cineva. Dar când am intrat pe autostradă, am remarcat, fiind maşini puţine, că m-a depăşit un Break Passat cu toate geamurile fumurii. Eu mergeam pe banda 1, nu mă grăbeam. Am mai mers ce am mai mers, şi mi-a apărut în faţă o autocisternă foarte lungă. M-am înscris în depăşire. Cred că şoferii care ascultă îşi dau seama cum se întâmplă. Pe porţiunea asta spre Ploieşti se lucrează şi nu mai ai a treia bandă, nu mai ai bandă de avarie.

Şi mergeam pe două benzi, pe o oarecare parte sinuoasă a autostrăzii. Şi m-am băgat să depăşesc autocisterna. De aici începe povestea cea mai tare. Paralel cu autocisterna mergea acel break care mă depăşise şi care trebuia să fie mult în faţă, la ce viteză avea când m-a depăşit. Nu am băgat de seamă nici acum.

Încet încet, îl ajungeam pe ăsta din urmă. Am văzut că nu accelerează, ba mai mult, când m-am apropiat de el, a frânat brusc şi a pus luminile de avarie, la intimidare. Dacă mă speriam, mă băgam sub autocisternă. Sau dacă frânam brusc, loveam parapetul. Astăzi am fi discutat despre un accident pe autostradă, că nu a fost atent Savu la volan. În timpul ăsta, a mai apărut o maşină din spate şi m-au încadrat. Nu mai aveam cum să mă duc nici în faţă, nici în spate. E periculos pentru un conducător auto situaţia asta. Nu puteam nici stânga, nici dreapta. Începusem să îmi dau seama că e ceva în neregulă, dar încă credeam că cel din faţa mea are problemă la motor. Şoferul de pe autocisternă, om cu experienţă, care nu cred că era implicat în porcăria asta, că doar nu suntem în filmele americane, şi-a dat seama că se întâmplă ceva.

Şi a frânat, a redus viteza treptat. Cel din faţa mea nu s-a aşteptat, şi s-a format un decalaj între cel din faţa mea şi capul tractor. Cred că aveam undeva la 80 km/h atunci. Şi am profitat de moment, m-am băgat în faţa autocisternei. Ăsta din faţa mea nu s-a prins. Când am ajuns în dreptul lui, m-am uitat spre el. Un cetăţean foarte brunet, ca Godei aşa, cu o şapcă neagră pe cap. Mi-a evitat privirea. Am accelerat, am trecut de el. Şi ce să vezi, ăsta s-a ţinut după mine. După ce a mers în faţa mea ca şi cum avea avarie, a acclerat după mine. Mă pregăteam să sun la 112. Mergea în spatele meu, la 3-4 metri, la 130 km/h, cu faza lungă aprinsă. Până am ajuns la ieşirea spre Moara Vlăsiei, de fapt spre Voluntari.

Atunci mi-am dat seama că am fost vizat, de unii din Voluntari care au fost puşi să facă treaba asta. Mi-am continuat drumul la Ploieşti, am discutat cu procurori, cu avocaţi. Vreau să spun un lucru. De 20 de ani vorbesc la tv, am fost senator 10 ani. Am vorbit rău de Traian Băsescu, de Iohannis, de Coldea, de Kovesi, cu Portocală şi Negulescu am avut meciuri groaznice. Nimeni nu şi-a propus să mă omoare până acum„, a declarat Daniel Savu la România TV.