Victor Ciutacu, critici dure la planul de înarmare a Europei: „Să ciugulească lobbyștii. Urmează al treilea tun de proporții cosmice pe care-l vor achita cetățenii Uniunii Europene”

Înarmarea Europei readuce schemele fiananciare din pandemie. Victor Ciutacu face o analiza amplă a noilor provocări financiare pentru guvernele ţărilor sărace.

29 feb. 2024, 11:58
Victor Ciutacu, critici dure la planul de înarmare a Europei: „Să ciugulească lobbyștii. Urmează al treilea tun de proporții cosmice pe care-l vor achita cetățenii Uniunii Europene”

Victor Ciutacu remarcă faptul că se pune la cale un nou plan de stoarcere de bani a „Ursula von der Leyen a anunțat că va propune promovarea achiziţiilor militare comune, în cadrul primei strategii industriale comunitare de apărare, similare cu cele realizate pentru cumpărarea de vaccinuri anticoronavirus sau de gaze naturale. Evident, cu nobilul deziderat de a scăpa de hegemonia politică, economică și militară a Rusiei în regiune. Ar fi al treilea tun de proporții cosmice pe care-l vor achita cetățenii Uniunii Europene. După ce ne-au cocoșat pe toți financiar, cedând întâi uriașului lobby al big pharma și apoi intereselor americane pe piața gazului lichefiat, acum vor să ne bage mâna-n buzunar să punem pe picioare și uriașa industrie de apărare. Unde, evident, tot americanii sunt zmeii pieței. Dar pe lângă ei mănâncă o pâine albă și producătorii din țările europene importante. Noi, românii, ca de obicei, o să avem iar de dat, că doar nu ne închipuim că am putea intra vreodată la oala comună cu livrări. La fel cum sper că nimeni nu e atât de naiv să-și închipuie că, la reconstrucția Ucrainei, o să luăm vreun contract mai mare decât pus termopane la grădinițele de la țară”, a declarat Victor Ciutau în direct la România TV.

Victor Ciutacu: „Măreaţa coaliție forează în continuare după talente ascunse, de parcă membrii de partid ar fi ciumaţi”

„Ca de obicei, pentru a trece mai ușor și cu scandal cât mai mic decizia politică, dar cu implicații economice majore, se scoate pe piață amenințarea expansiunii militare a Federației Ruse. Dincolo de faptul că Vladimir Putin încă nu și-a încheiat socotelile în Ucraina (și mai are destul până s-o facă), nu-s nici rușii vreo hidră economică în stare să finanțeze războaie legate între ele. Și nici Putin vreun inconștient gata să se ia la bătaie cu ditamai NATO pentru a rămâne scris cu litere de aur în cartea de istorie. Dar important e să pună fraierii botul la vrăjeală, să se pricopsească producătorii și vânzătorii de armament, să ciugulească lobbyștii și să se permanentizeze în scaunul ei confortabil Ursula von Der Leyen…”, mai spune Victor Ciutacu.

Monstruoasa rețea-caracatiță a lui Florian Coldea. Victor Ciutacu: „Așa au erupt, din nimic, tinerii multimilionari care dau de-a dura cu banii, sfidează realitățile și oamenii obișnuiți”