Victor Ciutacu, despre Ferma Dacilor: Nici dacă Dinicu își ungea singur pensiunea cu untură și catran și după aia-i dădea foc cu o baterie de cocktailuri Motolov, nu putea obține o pălălaie de 1.000 grade Celsius”

Ancheta de la Ferma Dacilor se complică pe zi ce trece. După reconstituirea la care a participat, Cornel Dinicu susține tot mai mult ipoteza unei mâini criminale. Victor Ciutacu analizează datele şi pune câte întrebări de bzun simţ pentru procurorii care fac ancheta.

31 ian. 2024, 11:48
Victor Ciutacu, despre Ferma Dacilor: Nici dacă Dinicu își ungea singur pensiunea cu untură și catran și după aia-i dădea foc cu o baterie de cocktailuri Motolov, nu putea obține o pălălaie de 1.000 grade Celsius”

Să mă pici cu ceară și nu pot să cred varianta că principală cauză a tragediei de la Ferma Dacilor e aprinderea spontană a clădirii, urmată de extinderea instantanee a incendiului. Oricâte probe ar apărea la dosar (și văd că, deocamdată, nu apar), tot ceea ce s-a întâmplat între dealurile de la Tohani excede atât descoperirile științei, cât și logica elementară. Nu trebuie să fii profesor de fizică la Sibiu ca să-ți dai seama că, nici dacă Dinicu își ungea singur pensiunea cu untură și catran și după aia-i dădea foc cu o baterie de cocktailuri Motolov, nu putea obține o pălălaie de 1.000 grade Celsius, capabilă să topească piatra de râu de pe jos și porțelanul din vase. Iar faptul că el stă în arest preventiv doar pe bază de acte lipsă la dosarul cu șină, de parcă autorizațiile ar fi scuturi împotriva incendiilor, spune foarte multe”, a spus Victor Ciutacu, în direct la România TV.

Cornel Dinicu a contestat măsura arestului preventiv. Patronul de la Ferma Dacilor mai are o șansă să iasă de după gratii

„Habar n-am cine, de ce și ce polițe ar vrea cineva să-i plătească polițe patronului Fermei Dacilor. La fel, cum nu știu (ci doar bănuiesc) dacă focul ucigaș reprezintă închiderea vreunui decont vechi al acestuia rămas nerezolvat. Și, nu în ultimul rând, habar n-am cine se străduiește să-l țină după gratii. Nici măcar nu e treaba mea să aflu. Statul român plătește o grămadă de speciali pentru asta. S-o facă ei! Pentru că, repet ca papagalul, și am s-o fac până cad lat, nimeni nu poate fi atât de scelerat, încât să-și prăjească la propriu copilul și prietenii, fiind el însuși prezent și activ la locul tragediei. Am peste un sfert de secol de presă, dintre care 17 de televiziune zi de zi.

Trăiesc printre nenorociri, mă și hrănesc profesional din ele, sunt destul de greu de impresionat și aproape imposibil de prostit cu dramolete de operetă. Dar imaginea lui Cornel Dinicu ținând strâns la piept patina de hochei a fiului său dispărut și uitându-se în gol la ceea ce fuseseră afacerea și casa lui până de Crăciunul blestemat care i-a împuținat familia și l-a transformat în nenorocitul de serviciu al României o să mă bântuie mult timp de-acum încolo…”, mai spune Victor Ciutacu.

Citeşte şi

EXCLUSIV. Cornel Dinicu, mărturii şocante legate de tragedia de la Ferma Dacilor: „Incendiul era atât de puternic încă a ars şi podeaua de piatră” FILMUL EVENIMENTELOR