Victor Ciutacu despre gardurile din magazine: „Ideea segregării i-a venit lui Arafat, nu lanțului de magazine”

Cunoscutul jurnalist intervine în scandalul momentului şi arată cu degetul adevăratul vinovat de situaţia creată la Kaufland..

24 nov. 2021, 14:09
Victor Ciutacu despre gardurile din magazine: „Ideea segregării i-a venit lui Arafat, nu lanțului de magazine”

Jurnalistul Victor Ciutacu critică dur campania de boicotare a magazinelor Kaufland din România. Ciutacu atenționează că ideea segregării între vaccinați sau nevaccinați nu a venit lanțului de magazine Kaufland, ci șefului DSU, Raed Arafat.

„Noul megahit al oamenilor cu mult timp liber e să suduie în cor, mimetic, Kaufland Romania. O prăvălie în care am călcat de maximum 10 ori în viață, unde nu m-am dus amăgit și de unde nu am venit dezamăgit. Viața mea se desfășoară la fel și cu, și fără existența pe piața românească a gigantului nemțesc. Revenind, motivul marii indignării e gardul, devenit viral, care separă posesorii de certificat verde de cei fără de hârtie la mână. Ca de obicei, fiindcă nu gândirea așezată e caracteristica definitorie a românului, valul indignării colective se duce spre efect, nu la cauză. Mai pe românește și direct pe înțelesul doritorilor de boicot la orice, soluția (da, tâmpită, inestetică, profund dezgustătoare) pe care a găsit-o Kaufland vine ca urmare a imperativului (obligație, pe limba puținteilor) generat de guvern. Pentru că, să vezi surpriză, șoc total, nu proprietarilor de marketuri le-a venit ideea segregării pe bază de hârtie/vaccin, ci unui anume Raed Arafat. Personaj extrem de convingător, din moment ce un întreg guvern a fost în stare să-și pună semnăturile pe o oroare de act normativ.

Decizie revoltătoare într-un supermarket din România. Garduri de doi metri, pentru delimitarea vaccinaților de nevaccinați
Nici un deținător de spațiu comercial întreg la minte, care vrea profit, nu faliment, nu se apucă benevol să îngreuneze accesul potențialilor clienți, cu riscul de a-i enerva, scârbi, indigna. Kaufland, suratele și concurența au fost nevoie, pentru a viețui, să se adapteze cerințelor guvernamentale. Și au făcut-o care cum s-a priceput; prost, în cazul care a ridicat temperatura dezbaterii publice la limita fierberii. Și a așa s-a ajuns la episodul doi al luptei pentru neatârnare a urmașilor dacilor liberi. Primul fiind cel în care noii tarabostes se înjurau cu agenții de pază obligați, tot prin lege, să le măsoare temperatura cu niște aparate care nici rugate nu arătau mai mult de 37,3. Cât despre acuzațiile de nazism, eu zic să încerce cu fwd către politicile guvernamentale. S-ar putea să se apropie periculos de mult de adevăr…”, scrie Victor Ciutacu pe Facebook.

Unul dintre cele mai mari lanțuri de hipermarketuri din România a instalat garduri metalice în magazine

Lanțul de hipermarketuri Kaufland a instalat garduri metalice în magazinele sale, pentru a separa fluxul de persoane vaccinate de cele nevaccinate. Decizia a stârnit un val de revoltă online, oamenii îndemnând la boicotarea magazinului.
Gardurile metalice înalte de doi metri pot fi văzute în magazinele Kaufland din toată țara, în timp ce pe rețelele sociale se înmulțesc apelurile la boicot împotriva lanțului german de hipermarketuri.

Avocatul Gheorghe Piperea, cunoscut pentru poziția sa anti-restricții, îndeamnă la boicotarea Kaufland și cere oamenilor să reclame situația la Protecția Consumatorilor și Combaterea Discriminării, întrucât, spune el, ”nu suntem în ghetourile Varșoviei din anii 1939- 1940”.

”Boicotați acest lanț de super-marketuri! Boicotați Kaufland și chiar și lanțul-frate, Lidl, care aparține aceluiași concern german, deținut de prima familie de multimiliardari germani!

Reclamați aceste magazine la ANPC și la CNCD! Cereți închiderea lor pe cel puțin 6 luni! Nu suntem în ghetourile Varșoviei din 1939-1944! Luați atitudine chiar dacă sunteți “imunizați”! Nu doar că toți suntem cetățeni cu drepturi egale și libertăți, dar cei care acum au convingerea că au drepturi pentru că au doza “completă”, mâine nu vor mai fi atât de liberi – nu dacă se va impune obligativitatea dozei a treia! Sau a parta – a enșpea!”, a scris Piperea pe pagina sa de Facebook.

Kaufland a declanşat un scandal monstru, după ce angajații au separat vaccinaţii de nevaccinaţi. Ambasadorul Germaniei, sesizat de Asociația Pro Consumatori
La rândul său, Asociația Pro Consumatori (APC) vorbește despre Zidul Berlinului în prezentarea gardurilor metalice din magazinele Kaufland și susține că a sesizat Ambasada Germaniei cu privire la această situație.

„Asociaţia Pro Consumatori (APC) a luat act cu îngrijorare de instalarea unor garduri metalice în incinta magazinelor Kaufland, care nu este o măsură necesară în vederea combaterii răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Amplasarea unor garduri metalice de peste 2 metri înălţime pe culoarul interior de acces în vederea delimitării magazinelor Kaufland de alte magazine din incinta acestora, cum ar fi farmacii, cofetării, în care este de asemenea permis accesul consumatorilor nevaccinaţi, doar ca măsură de prevenţie în vederea combaterii răspândirii virusului SARS-CoV-2, este o măsură abuzivă şi ofensatoare la adresa consumatorilor.