Victor Ciutacu, despre începuturile în presă: „N-aveam două linguri și două furculițe la fel”. Când nu l-a mai interesat ziua de salariu

Invitat la Denise Rifai, Victor Ciutacu a vorbit, printre altele, și despre începuturile carierei și cât de greu i-a fost în primii ani de după terminarea facultății.

25 mart. 2024, 12:15
Victor Ciutacu, despre începuturile în presă: „N-aveam două linguri și două furculițe la fel”. Când nu l-a mai interesat ziua de salariu

Victor Ciutacu a fost prezent în emisiunea lui Denise Rifai unde a răspuns la toate cele 40 de întrebări cu sinceritate, chiar dacă unele, legate de istoricul familiei, i-au adus un nod în gât şi parcă lacrimi în ochi. Vedeta de la România TV a vorbit inclusiv despre începuturile din presă şi rocada, în două rânduri, cu baricada politico-administrativă.

„Nu știu dacă neapărat jurnalismul politic m-a scos din foame. Dar, într-adevăr, la momentul în care am ajuns inițial la „Meridian” la sport și ulterior la „Curierul Național” eram cu doi copii, tânăr căsătorit, terminasem facultatea atunci, în 1995, n-aveam două linguri și două furculițe la fel, n-aveam două farfurii la fel și stăteam într-o garsonieră de 100 de dolari pe lună chirie, undeva la Poarta 4 la Faur.

Victor Ciutacu, noi dezvăluiri despre etnia şi trecutul familiei sale: „Străbunicul meu a fost îngropat de viu”

Au fost mulți ani grei din punct de vedere financiar. Se plătea prost în presă la vremea respectivă cum se plătește și astăzi. A fost un intermezzo pe care l-a făcut Vântu dar a trecut și vraja aia. Din foame pot să spun că am început să ies de-adevăratelea în momentul în care am ajuns consilier de ministru, nu când m-am consacrat ca ziarist.

Când eram la Adevărul, așa-zisul urmaș al domnului Cristian Tudor Popescu, slăvit fie-i numele-n veci – eram în semifoame. Când mi-a făcut vânt domnul Popescu pe scări, împreună cu domnul Tinu și am ajuns consilier de ministru dintr-o întâmplare și dintr-un gest de mare bun simț al unui om care s-a dus, Ovidiu Mușetescu.

Victor Ciutacu: „Cum a ajuns Mihai Tudose femeia independentă din vârful listei Coaliţiei la europarlamentare”

Acolo am început să ies din foame. A fost prima dată când nu m-a interesat ziua de salariu” a mărturisit Ciutacu în emisiunea „40 de întrebări„.

Realizatorul prezintă emisiunea Punctul culminant din 2019, lider de audienţă pe această nişă, iar înainte de aceasta a fost gazda Ediţiei de seară, tot la România TV.