Victor Ciutacu, despre jurnaliştii care au intrat în politică: Moise Guran s-a excitat repede. Rareş Bogdan s-a dus bine

Victor Ciutacu a vorbit la emisiunea Tv Break de la România Tv despre jurnaliştii care au plecat din presă pentru a intra în politică.

28 ian. 2021, 23:34
Victor Ciutacu, despre jurnaliştii care au intrat în politică: Moise Guran s-a excitat repede. Rareş Bogdan s-a dus bine

Victor Ciutacu a analizat plecarea din presă a unor jurnalişti celebri precum Moise Guran sau Rareş Bogdan.

Victor Ciutacu: Moise Guran s-a excitat repede si a murit repede

„A fost Moise Guran, dar a durat putin la el. S-a excitat repede si a murit repede. Nu s-a consumat actul între el şi USR-PLUS.

Intră pe capete. Sunt prosti pentru că se joacă la mize mici. Cu excepţia lui Rareş Bogdan, care s-a dus bine. A ajuns prim vice-preşedinte, europarlamentar.

Toţi se duc la biroul de presa, la ministerul nu stiu care, consilierul nu ştiu cui.

Eu m-am dus consilier de ministru la 31 de ani. Se uitau toţi la mine: ‘ce cauta pustiul asta aici’. Să ai 20 de ani de presa şi să te duci ajutor de băgător de seamă într-o instituţie publică…”, a spus Ciutacu la Tv Break.

Citeşte şi Victor Ciutacu, despre Viorica Dăncilă: „A plecat dictatorul cu mustaţă din incintă, şi-a dat drumul la vorbire”

Reacţia lui Dan Barna, după dezvăluirile lui Moise Guran despre scandalul din USR-PLUS. „Cât de diferite pot fi percepțiile de realități”

Dan Barna, preşedintele USR, a comentat dezvăluirile din interiorul USR PLUS, făcute de Moise Guran, despre un presupus aranjament „penal” între Nicuşor Dan şi Ludovic Orban. Actualul vicepremier în Guvernul Cîţu susţine că „percepțiile de realități” pot fi diferite și aceeași poveste ar putea fi spusă altfel de oricare dintre personaje.

Citeşte şi Victor Ciutacu dezvăluie cum a ajuns Valeriu Gheorghiţă şeful Campaniei de Vaccinare: „L-a aduc Ciucă, e contrapondere la Arafat”

Cum a răspuns Dan Barna, după dezvăluirile lui Moise Guran. Preşedintele USR a precizat că a fost rugat să reacţioneze, după ce Moise Guran a dat de înţeles că ar fi avut loc un aranjament „penal”.

„Am primit azi multe mesaje de la oameni, unii susținători, alții critici, care mă roagă sau îmi cer să răspund la articolul fostului nostru coleg Moise Guran. M-am gândit cât de diferite pot fi percepțiile de realități și cât de diferită ar fi aceeași poveste spusă de oricare dintre celelalte personaje din text.

Dincolo însă de percepții, lucrul care simt că merită și trebuie să fie spus e unul singur: USRPLUS este precum o caravană a schimbării care străbate un drum lung și greu și complicat prin mlaștini și deșert și urcușuri și viroage. Acum am ajuns într-o primă cetate unde sunt foarte multe de făcut și de dovedit. Însă pe drumul până aici, timp de două luni Moise Guran a cărat și el sacii alături de mine, de Dacian și de toți colegii mei din USRPLUS. Asta e ceea ce contează.

Mulțumim, Moise!”, a scris Dan Barna pe Facebook.

Reacţia lui Barna vine în contextul în care Moise Guran a scris despre negocierile secrete care au fost purtate în Alianţa USR – PLUS, precum şi cele dintre Nicuşor Dan şi Ludovic Orban. Fostul jurnalist a dat de înţeles că şeful PNL şi Nicuşor Dan bătuseră palma pentru susţinerea la Primăria Capitalei, cu condiţia ca fiecare director din Primărie să fie numit doar cu acordul PNL, cu toate că funcţiile se ocupă prin concurs.