Victor Ciutacu, despre podul de premii de peste Prut: De ce l-a premiat Maia Sandu pe Mircea Cărtărescu şi viceversa

Realizatorul emisiunii Punctul Culminant comentează premierile în buclă între Republica Moldova şi România, după ce anterior a remarcat că se fac paşi politici pentru o Românie Mare, cu rol determinant pentru Maia Sandu.

15 feb. 2024, 09:28
Victor Ciutacu, despre podul de premii de peste Prut: De ce l-a premiat Maia Sandu pe Mircea Cărtărescu şi viceversa

Victor Ciutacu analizează relaţia tot mai strînsă, pe toate palierele între Republica Moldova şi România. „Încă o informație stupefiantă în scandalul premierii cu 30.000 euro a Maiei Sandu, declanșat de Dominic Fritz și care a făcut înconjurul lumii civilizate. Dincolo de secretomania cu privire la identitatea generoșilor sponsori privați, care un pus mână de la mână să-și rezolve primarul Timișoarei obligațiile politice pe linia #rezist, și de faptul că a oferi bani cash unui demnitar, fie el și străin, e infracțiune în codul penal românesc, frapează încă ceva. Anume că Maia Sandu insistă să primească recompensa materială pentru așa-zisa promovare a valorilor europene și, mai mult decât atât, că întoarce la rândul ei favorurile participanților activi la mascarada de la Timișoara. Mai concret, președintele Moldovei tocmai a anunțat că l-a decorat, pentru merite literare excepționale, pe scriitorul român Mircea Cărtărescu. Știți cine a fost primul pe lista juriului care a premiat-o pe Maia Sandu la Timișoara, la masa cu dar a primarului Fritz? Fix Mircea Cărtărescu, doamnelor și domnilor…”,  a declarat Victor Ciutacu, în direct la România Tv.

 

EXCLUSIV | Victor Ciutacu, despre declarațiile lui Gheorghița Vlad, care au stârnit panică în rândul românilor. ”Soluția este manipularea prin teroare a popoarelor”

„Nebunia asta cu premieri și decorări în buclă, în care diverși vectori politici, de propagandă și de activism cinic se gratulează reciproc și se disting între ei seamănă, ca două picături de apă, cum toate campaniile media soroșiste de demonizare a oricui. Oameni se citează unii pe alții, se shareuiesc și preiau în buclă narativele, cum le place lor să zică, rostogolesc și amplifică diversele informații presupus infamante, iar într-un final se produce un turbion de imagine greu controlabil cu titlu de adevăr absolut. Iar poetul propagandei #rezist, cu trecut băsist profitabil și revopsit în culorile progresismului, și edilul nemțesc al Timișoarei, om fără vreun trecut remarcabil, se numără, la fel ca și mult-cântata protejată politică de la Chișinău a familiei Soros, printre rotițele cheie ale angrenajului globalist. Folositoare în momente politice cheie și folosite constant întru propagarea ideii că tot ce ține de conservatorism trebuie să dispară…”, a mai spus Victor Ciutacu la România TV.

Victor Ciutacu: „Se coace un scenariu politic pe care-l putem numi generic un candidat comun pentru o Românie Mare”