Victor Ciutacu, despre „puiul vopsit” din galantare: „Cine a mai găsit pe piață parizer cu gust de parizer să mă anunțe și pe mine unde e alimentara făgăduinței”

Scandalul puiului vopsit continuă. Ce alte produse contrafăcute sunt pe piață ne explică Victor Ciutacu.

28 mart. 2024, 10:16
Victor Ciutacu, despre „puiul vopsit” din galantare: „Cine a mai găsit pe piață parizer cu gust de parizer să mă anunțe și pe mine unde e alimentara făgăduinței”

Victor Ciutacu a comnetat, în direct la România TV, scandalul politico-alimentar al momentului, cu puiul vopsit din farfuria românior. „Nu cred că mai e vreun secret pentru cineva care trăiește pe Planeta Pământ că, din motive exclusiv comerciale, am ajuns să băgăm în noi toate mizeriile posibile. Și că mâncarea naturală a ajuns o amintire. În curând, o să ajungem să cumpărăm produse cu gust normal de la târgurile de antichități. În rest, numai nenorociri. Și ne mirăm ca proștii, noi și toată omenirea odată cu noi, că bubuie turbo-cancerele de la cele mai fragede vârste și că medicina a ajuns să se declare depășită de chimia alimentară. Ieri a fost nevoie de un scandal politic în coaliția alegerilor comasate ca să aflăm și noi că găinile se vopsesc pe dinafară și ouăle pe dinăuntru. Fără substanțe nocive și ca să pară mai atrăgătoare, s-au justificat ulterior, după ce au scăpat porumbelul, mândrele autorități ale statului. Că păsăretul e injectat și dezvoltat cu forța, să facă repede kilele optime întru sacrificare, știam, dar asta cu vopseala puilor, ca să pară de țară, e chiar nouă. Și duce abjecția cinismului producătorilor și comercianților pe cele mai înalte culmi”, a declarat Victor Ciutacu în direct la România TV.

Citește și: ANPC a prins firmele că umblă cu „puiul vopsit”. Horia Constantinescu atrage atenţia asupra „puilor îngălbeniţi” prin hrănire

„Şi și asta o explicație a asaltului guvernamental asupra proprietății țărănești. Pentru că, atât timp cât omul din rural mai poate crește pe bătătură un porc și niște găini ouătoare, la care să adauge verdețuri și legume din solarul propriu, va exista un termen de comparație. Oamenii care n-au văzut prima oară-n viață dobitoace la grădina zoologică sau pe National Geographic vor prefera oricând mâncarea cu gust de mâncare în detrimentul plasticăraiei din galantarele luminoase ale capitalismului multilateral împrăștiat. La fel cum, spre exemplu, nu se vor da înapoi să-și prepare și să-și afume pe cont propriu, din carne de orătănii crescute pe vechi, mezeluri ori să-și facă singuri iaurt și brânzeturi. Făcutul pâinii în casă oricum a revenit atât ca modă, cât și, nu de puține ori, din necesitate.

L-am împușcat în Decembrie 89 pe Cârmaciul Nicolae, între altele, fiindcă mâncam salam cu soia, iar azi ne batem pe laptele și șnițelele de soia. Apropo, cine a mai găsit pe piață parizer cu gust de parizer să mă anunțe și pe mine unde e alimentara făgăduinței…”, a mai comentat Victor Ciutacu.

EXCLUSIV. Confruntarea momentului în plin scandal al puilor vopsiți: Horia Constantinescu (ANPC) VS Mihai Ponea (ANSVSA). Cine pe cine aruncă vina? Marele pericol de pe mesele românilor: „Salmonella e bună”