Victor Ciutacu, din nou despre poliţiştii aprigi la mânie: „Vișinel a fost bătut în mașină, în secție și, culmea, în salvare. Până când n-a mai suflat”

Odata cu moartea lui Eduard Giosu, tanarul pe care politistii l-au snopit in bataie, ies la iveala alte cazuri şocante ale politistilor criminali.

13 oct. 2023, 13:34
Victor Ciutacu, din nou despre poliţiştii aprigi la mânie: „Vișinel a fost bătut în mașină, în secție și, culmea, în salvare. Până când n-a mai suflat”

Victor Ciutacu constată că s-a deschis Cutia Pandorei o dată cu dezvăluirile făcute la Punctul Culminant în cazul Edi Giosu.  „Dezvăluirile în cascadă ale postului nostru de televiziune în deja faimosul caz Giosu, tânărul de 30 de ani sleit în bătaie de bestiile în uniforme de la Secția 17, care și-a găsit sfârșitul pe un pat de spital, încep să producă urmări. Chiar dacă ancheta penală se mișcă în ritm de melc (cu o procuroare parcă tocmită să salveze brutele, între care și două femei) și cu toate instituțiile implicate străduindu-se să bage gunoiul sub preș, lumea a început să prindă curaj. Și să vorbească. Și să vină cu dovezi. Suntem realmente asaltați de informații cutremurătoare despre abuzuri și violențe în serie ale diverșilor polițiști, fie ei locali sau naționali. Care, de când le-au dat Vela și cu Arafat țara înapoi în timpul pandemiei, se autoînchipuie un soi de stăpâni peste viețile, destinele și libertatea oamenilor. Așa că se comportă, la liber, după cât îi duce capul”, spune Victor Ciutacu.

Victor Ciutacu, vitriolant despre cazul Edi Giosu: „Este incredibil modul în care un magistrat în exercițiul funcțiunii parcă se chinuie să-i scoată curați pe mânuitorii de pulane. Siguranță și încredere…”

„Numai în cursul acestei săptămâni au mai bubuit două cazuri năucitoare. Unul în București, pe raza Secției 11, acolo unde un tânăr, narcoman, e drept, a murit după ce a ajuns la spital cu, țineți-vă bine, 184 de lovituri care au produs, între altele, infiltrații sanguine intracraniene și un ochi spart. Familia, care nu a fost anunțată de moartea lui, l-a găsit, după 9 zile de căutări, la frigider, la Medicină Legală. S-a deschis dosar de moarte suspectă, s-a transformat în unul de omor și s-a clasat pe automutilare și supradoză. Ca și în cazul precedent, procurorul a respins toate probele solicitate de familie, inclusiv audierea polițiștilor și a echipajului de pe ambulanță”, mai spune Victor Ciutacu.

Un tânăr din Arad a murit după ce a fost snopit în bătaie de un polițist local. Ultimele clipe din viața lui Vișinel, surprinse de camerele de supraveghere. Și procurorul a fost șocat de cruzimea agentului
„Alt caz din spirala violenței s-a petrecut la Arad, unde un polițist, de această dată local, a omorât, violent, un bărbat. Vișinel a fost bătut în mașină, în secție și, culmea, în salvare. Până când n-a mai suflat. A fost nevoie ca presa să popularizeze copios imaginile pentru ca bruta să fie arestată. Iar acestea sunt doar cazurile de notorietate, care au ajuns în media. Câte or mai fi la nivelul întregii țări, Dumnezeu, doctorii de urgențe și legiștii știu. Ați văzut vreun mare demnitar îngrijorat, oripilat, speriat de amploarea fenomenului? Nici eu! Ăsta e, doamnelor și domnilor, motiv de CSAT convocat la urgență, nu revelația lui Iohannis că se vând droguri în cluburi, la festivaluri și în poarta școlii. Fiindcă, dacă insistă și chiar vrea să afle adevărul, s-ar putea să constate cam câtă implicare în drama asta au polițiștii și, mai ales, de la ce nivel…”, conchide Victor Ciutacu.

Un tânăr din Arad a murit după ce a fost snopit în bătaie de un polițist local. Ultimele clipe din viața lui Vișinel, surprinse de camerele de supraveghere. Și procurorul a fost șocat de cruzimea agentului