Victor Ciutacu, vitriolant despre cazul Edi Giosu: „Este incredibil modul în care un magistrat în exercițiul funcțiunii parcă se chinuie să-i scoată curați pe mânuitorii de pulane. Siguranță și încredere…”

Tatăl lui Eduard Giosu încearcă din răsputeri să afle ce s-a întâmplat cu fiul său în seara în care l-a pierdut definitiv. Bărbatul acuză că anchetatorii încearcă să mușamalizeze cazul. Victor Ciutacu vine cu analiza întregului caz.

11 oct. 2023, 10:32
Victor Ciutacu, vitriolant despre cazul Edi Giosu: „Este incredibil modul în care un magistrat în exercițiul funcțiunii parcă se chinuie să-i scoată curați pe mânuitorii de pulane. Siguranță și încredere…”

Victor Ciutacu a realizat, la Punctul culminant, un serial despre abuzurile poliţiştilor în cazului tânărului mort după conflictul cu poliţiştii de la secţia 17, dar efectele sunt cvasi-inexistente.  „Ceea ce se întâmplă în ancheta penală declanșată după moartea tânărului snopit în bătaie de brutele în uniforme de la Secția 17 poliție depășește atât puterea de imaginație a unui om normal, cât și pe cea de înțelegere a familiei îndoliate. Procuroarea însărcinată cu soluționarea dosarului penal de – ATENȚIE! – omor parcă e ținută cu forța la muncă. Zici că a luat dosarul împotriva voinței și a convingerilor sale”, spune Victor Ciutacu.

Victor Ciutacu, despre noua mafie a halatelor albe: „Breasla medicală începe să-și piardă din luciul pe care și-l câștigase”

„Este incredibil modul în care un magistrat în exercițiul funcțiunii parcă se chinuie să închidă odată lucrarea și să-i scoată curați pe mânuitorii de pulane. Orice solicitare a familiei, căreia atât i-a mai rămas, speranța că vinovații vor plăti, e tratată cu refuz instantaneu. Au cerut oamenii, prin avocat, audierea echipajului SMURD. Care l-a preluat de pe caldarâm și l-a dus la spital, agonizând, înecându-se în propriul sânge, pe Edi Giosu. Degeaba! Au cerut indisponibilizarea telefoanelor polițiștilor de la Secția 17 și percheziția lor informatică. Tot degeaba! Au cerut audierea martorilor oculari care au filmat intervenția și au vorbit la tv. La fel de degeaba! Au cerut punerea la dispoziție a înregistrărilor de pe stațiile de emisie-recepție din noaptea omorului. Degeaba, degeaba, degeaba! Vi se pare că oricare dintre aceste solicitări, toate făcute prin avocat, ar fi exagerată? Procuroarea respinge absolut tot. Întrebarea (ușor retorică) e dacă se vrea, până la urmă, aflarea adevărului”, mai spune Victor Ciutacu.

Victor Ciutacu, chemat să dea cu subsemnatul la Poliție: „M-am bărbierit, m-am primenit, am făcut dușul săptămânal pentru a mă prezenta în cele mai bune condiții. Voi oferi toate informațiile relevante pentru anchetă”

„Și dacă mai are vreun rost să ceri cetățeanului să aibă încredere în autorități și, particular, în actul de justiție. În definitiv, la această oră, dacă vi se întâmplă să aveți drum prin Cotroceni, aveți mari „șanse” să vă întâlniți cu remarcabilii profesioniști ai mânuirii bastonului telescopic. Polițiștii pe care i-a văzut o țară întreagă la televizor dezlănțuiți, în haită, împotriva unui om căzut și fără apărare sunt în continuare pe teren. Servesc patria cu credință și devotament, cum scrie la carte. Și oferă celor care-i plătesc, nu-i așa?, siguranță și încredere…”, a mai spus Victor Ciutacu, într-o intervenţie la România TV.

 

Victor Ciutacu, pe Facebook despre vizita lui Zelenski: „S-a comportat ca un om politic, nu ca groful nostru”

„Neputincios, măcinat de cele cinci cancere, botoxat, tremurător, prăbușit economic, umilit de Zelensky în război, Puțin e acum și în spatele Hamas. Vă hotărâți odată, propagandiști ridicoli, să ne spuneți și nouă cum reușește dictatorul rus, un cadavru ambulant, performanța asta?”, a scris Victor Ciutacu pe Facebook.

„Momentul definitoriu al vizitei lui Zelensky a fost cel al declarațiilor comune de presă. La întrebarea concretă a colegului meu Puiu Madalin, de ce a fost anulată adresarea către Parlament, convenită înainte și anunțată public în programul oficial, Iohannis a răspuns așa cum îi e firea: scurt, acru, deranjat, țâfnos, de genul „așa s-a decis, mucles!” A trebuit să salveze momentul penibil Zelensky, despre care îmi știți părerea, nu e cazul s-o reiau. Chiar dacă arogant, președintele Ucrainei, venit evident cu interes în România, s-a comportat ca un om politic, nu ca groful nostru. Și-a luat el fapta, s-a prefăcut nepregătit și a închis rapid momentul jenant pentru toată lumea. E încă a dovadă a faptului că, indiferent cât de lucrat ai fi și de cine te construiește ca personaj, dacă n-ai talent pentru politică, n-ai și punct. Al lor are…”,  a mai scris Victor Ciutacu pe Facebook.