Victor Ciutacu, după amenda primită de la CNA: „Vor să închidă acest post. Vă anunţ că atât cât voi mai putea face emisiunea, aici se va vorbi liber” VIDEO

Moderatorul emisiunii Punctul Culminant de la România TV, Victor Ciutacu, a transmis un mesaj atât către CNA, care a amendat postul cu 60.000 de lei (12.000 de euro), dar şi către telespectatori, pe care i-a asigurat că nu se va lăsa intimidat şi va dezbate liber, alături de invitaţi, toate problemele care privesc interesul public.

30 sept. 2021, 10:45
Victor Ciutacu, după amenda primită de la CNA: „Vor să închidă acest post. Vă anunţ că atât cât voi mai putea face emisiunea, aici se va vorbi liber” VIDEO

Victor Ciutacu a spus pe postul România TV că nu se va feri de nicio temă şi va avea invitaţi din toate partidele, dar şi reprezentanţi ai societăţii civile, asigurând astfel libertatea de expresie şi o informare corectă şi prezentând toate punctele de vedere.

Victor Ciutacu: „Atât timp cât voi mai face emisiunea asta, aici vor vorbi şi vacciniştii, şi antivacciniştii, şi PSD-ştii, şi USR-ştii”

„De niste luni de zile, asupra acestui post de televiziune si cu precădere asupra acestei emisiuni, întâmplător cea mai urmărită din România pe acest segment, sunt ţintă unui atac deşănţat. Sunt reclamate, monitorizate şi ulterior amendate în serie.

O majoritate construită pe criterii absolut politică şi fără nicio experianţă în branşa pe care ar trebui să o reglementeze, pe scurt, vrea să închidă acest post, aşa că face toţi paşii procedurali. Întâi ne amendează, astfel încât să ne sufoce economic, ca apoi, invocând numărul mare de amenzi, să suspende licenţa postului şi, în final, să o ridice definitiv.

Vreau să vă anunţ că toate amenzile luate de acest post, absolut toate, nu au legătură cu vreo încălcare a legii audiovizualului. Toate sunt pe păreri.

Vreau să vă anunţ că atât cât mă mai ţin picioarele şi atâta timp cât mai stau pe scaunul ăsta, în emisiunea asta se va vorbi cum s-a vorbit şi până acum. Se va vorbi liber. Vor vorbi şi PSD-stii, şi USR-ştii, şi vacciniştii, şi antivacciniştii, şi susinătorii LGBT, şi cei care îi deranjează pe susţinătorii LGBT.”, a transmis Victor Ciutacu.

Citeşte şi: Imagini incendiare cu o fată care dansează dezbrăcată în maşina unui liberal din Giurgiu

Postul de televiziune trebuie să plătească 60.000 de lei (adică aproximativ 12.000 de euro) pentru abaterile de la legislaţia audiovizuală constatate în emisiuni legate de frauda de la alegerile pentru Sectorul 1 şi de scandalul gunoaielor din acelaşi sector.

Au votat împotrivă Monica Gubernat şi Nicolae Bălaşa. De altfel, de-a lungul discuţiilor în acest caz, Monica Gubernat (fosta şefă a CNA) a fost foarte vehementă în acest caz.

Gubernat a criticat cuantumul amenzii şi argumentele colegilor: „În opt ani de zile de CNA nu am văzut o lipsă atât de crasă de imparţialitate din partea membrilor în modul în care tratează posturile.

Toate observaţiile pe care le-aţi făcut cu privire la acest post sunt în flagrantă contradicţie şi lipsă de imparţialitate. Toate observaţiile nu au legătură cu legea audiovizualului”, a afirmat Gubernat în şedinţa forului din 7 septembrie. Tot ea vorbea despre o „amendă politică” şi despre o „majoritate politică din CNA”.

De cinci ani, ROMÂNIA TV este pe primul loc la știri! Și la evenimentele importante, telespectatorii aleg România TV! Rezultatele alegerilor pentru funcția de președinte al PNL au fost urmărite la România TV de o audiență-record! România TV a fost lider de piață detașat în momentul difuzării rezultatelor, cu o cotă de peste 12%.