Victor Ciutacu, după ce Dan Şucu a investit în Rapid şi Mediafax: „Tocmai și-a deschis larg calea spre pușcărie”

Omul de afaceri Dan Şucu a devenit acţionar la FC Rapid cu o participaţie de 50 la sută din clubul giuleştean. De asemenea, Şucu a intrat şi pe piaţa media. Proprietarul grupului Mobexpert a cumpărat de la ING Bank creanța pe care banca o mai avea asupra Mediafax Group, intrând, astfel, pe piața media, cu titlurile lui Adrian Sârbu din această companie.

02 aug. 2022, 15:12
Victor Ciutacu, după ce Dan Şucu a investit în Rapid şi Mediafax: „Tocmai și-a deschis larg calea spre pușcărie”

Jurnalistul Victor Ciutacu consideră că prin noile investiţii, omul de afaceri Dan Şucu „tocmai și-a deschis larg calea în acest fel spre pușcărie”.

„N-aș vrea să mi-o ia în nume de rău, mai ales că soția lui mi-e prietenă pe fb, dar, odată cu investițiile în fotbal (Rapid) și în presă (Mediafax), Dan Șucu tocmai și-a deschis larg calea spre pușcărie. Zic și eu din ce-am mai văzut prin sat…”, a scris jurnalistul Victor Ciutacu, pe Facebook.

Recent, afaceristul Dan Șucu, patronul Mobexpert, și-a dat acordul pentru a fi cooptat ca investitor la FC Rapid București. Astfel, juratul de la „Imperiul Leilor” deţine 50% din acțiunile clubului, iar restul de 50% rămân la Victor Angelescu.

Citeşte şi: Răzvan Lucescu îi dă lecţii lui Dan Şucu: „Are multe de învăţat”

Ulterior, omul de afaceri Dan Şucu, proprietarul grupului Mobexpert, a intrat pe piaţa media, după ce a cumpărat de la ING Bank creanţa pe care o avea asupra Mediafax Group, compania administrată de Adrian Sârbu.

Mediafax Group a intrat în insolvență pe 16 decembrie 2014, cu datorii totale indicate în valoare de 40 milioane euro. Principalele publicaţii din portofoliu sunt Ziarul Financiar şi Business Magazin. În schimb, agenția de presă Mediafax face parte dintr-o altă companie, respectiv Mediafax SA.

În perioada 2010-2014, compania a împrumutat 17,7 milioane de euro de la ING Bank pentru finanțarea capitalului de lucru. La momentul insolvenței, banca figura în tabelul definitiv al creditorilor cu o sumă de recuperat în valoare de 15,4 milioane euro, dar între timp au mai fost active vândute de Sârbu.

Adrian Sârbu, fondatorul grupului media, joacă rolul de administrator special, iar KPMG este administratorul judiciar al Mediafax Group. De-a lungul insolvenței, Sârbu a vândut treptat din afacerile sale media.

În 2019, Profit.ro a anunțat în premieră că omul de afaceri Radu Ioan Budeanu, fondatorul publicației Cancan, a cumpărat de la Mediafax Group mărcile Gândul, Prosport, Promotor, Descoperă, Ce se întâmplă Doctore?, Apropo TV și Go4IT. În același an, dezvoltatorul imobiliar One United Properties a cumpărat și marca The One, o revistă lunară gestionată de Andreea Esca.

Mediafax Group a încheiat anul 2020 cu o cifră de afaceri de 4,2 milioane euro și o pierdere de 1,1 milioane euro. Numărul mediu de angajați ai grupului era de 132 de persoane.

Cine este Dan Şucu şi ce afaceri are

Principala afacere a lui Dan Șucu este retailerul de mobilă Mobexpert, care operează o rețea de 26 de magazine și opt fabrici, cu un total de 2.300 de angajați.

În ultimii ani, el și-a extins semnificativ investițiile și pe piața imobiliară. A lansat o nouă etapă de construcție din Arcadia Apartments, cu un pachet de 245 de apartamente, după ce a livrat circa 500 de unități în acest proiect.

În 2019, el a cumpărat sediul și tipografia grupului de presă Adevărul de la Adval Asset Management, firma care a preluat o parte din averea lui Dinu Patriciu, pentru 4,75 milioane de euro.

De asemenea, Şucu așteaptă ultimele avize pentru dezvoltarea unui ansamblu rezidențial cu 500 de apartamente, alături de un magazin Lidl, în locul fostei secții de rășini a Policolor din estul Bucureștiului și este implicat și în autorizarea unui ansamblu rezidențial cu peste 300 de apartamente lângă parcul Circului din București.

Șucu este și unul dintre fondatorii platformei de investiții ROCA, alături de frații Adrian și Dragoș Pavăl – proprietarii Dedeman, și acționarii CITR.