Victor Ciutacu, după ce Tolontan s-a scuzat pentru fake news-ul cu venirea lui Musk în România: „Te-ai mai scuzat gratis și după mamuții radioactivi din Piaţa Victoriei”

Reacția vine după ce coordonatorul editorial al Libertatea, Cătălin Tolontan, și-a cerut scuze pentru știrile publicate despre prezența lui Elon Musk la petrecerea de Halloween de la Bran.

31 oct. 2022, 16:26
Victor Ciutacu, după ce Tolontan s-a scuzat pentru fake news-ul cu venirea lui Musk în România: „Te-ai mai scuzat gratis și după mamuții radioactivi din Piaţa Victoriei”

Jurnalistul Victor Ciutacu consideră că Libertatea ar trebui să doneze unui azil de bătrâni banii din publicitate încasați pe articolele cu prezența lui Elon Musk la Bran, după ce Cătălin Tolontan le-a cerut scuze cititorilor pentru informațiile false publicate.

„Tolontan prezintă scuze cititorilor Libertății pentru dileala cu Musk la Bran. Cătăline, dacă-ți pare așa rău, donează banii din publicitate încasați pe articolele cu tăticul Tesla unui azil de bătrâni și zi-le colegilor tăi că au muncit fără nici un folos financiar două zile. Altfel, te-ai mai scuzat gratis și după mamuții radioactivi care făceau mină de uraniu din Piata Victoriei. Și atunci ai promis, ca și acum, că nu mai faci…P.S. M-am săturat ca de mere acre de băieții buni ai clasei care merg cu turma la bagabonțeală și după aia dau vina pe anturaj”, spune Victor Ciutacu, luni, pe Facebook.

Gigi Becali știe ce s-a întâmplat la Bran, la petrecerea lui Elon Musk: „Stăpânul lor e Satan. Mi-e frică și mie!” | EXCLUSIV
Reacția vine după ce coordonatorul editorial al Libertatea, Cătălin Tolontan, și-a cerut scuze pentru știrile publicate despre prezența lui Elon Musk la petrecerea de Halloween de la Bran:

„Libertatea își cere scuze publicului său, dar și celor care au preluat informația de la noi, pentru că s-a hazardat publicând sâmbătă anticiparea potrivit căreia Elon Musk ar urma să sosească duminică seara în țară. Nu ne-am bazat doar pe MediaFlux, colegii care lucrau în tura de sîmbătă au sunat și au obținut o confirmare de la organizatori. Dar, conform regulilor nostre, era insuficient. Filtrele redacției au fost încălcate. Nu este vina surselor pe care le-am citat, ci doar a noastră, pentru că nu am fost mai scrupuloși în a analiza și verifica informația. Faptul că, mai apoi, nu am afirmat și că Elon Musk a ajuns în țară, nu ne scuză eroarea inițială”, a scris Victor Ciutacu.

Oficiali din MAI susţin că Elon Musk nu a intrat în România. Cine a participat, de fapt, la petrecerea de la Castelul Bran
Primarul Branului: Nu pot să spun dacă l-am văzut pe Musk; lumea era cu măşti, pictată

Primarul comunei Bran, Cosmin Feroiu, a relatat, luni, presei, că a participat la petrecerea la care s-a spus că ar fi fost pe lista participanţilor miliardarul american Elon Musk şi actriţa Angelina Jolie, însă nu poate să confirme că aceştia s-ar fi aflat la castelul Bran deoarece toţi cei prezenţi purtau măşti sau erau pictaţi pe faţă.

Cele mai tari glume și meme-uri la adresa ”vizitei” lui Elon Musk în România: ”L-am găsit în gara de nord. Era șocat de întârzierile trenurilor”
Potrivit edilului brănean, petrecerea a fost una ca în filme. „Mă bucur că am putut să fiu prezent, totul a fost minunat, a fost ca într-un film, ca într-un basm, cu muzică, o petrecere ca între prieteni în adevăratul sens al cuvântului. (…) Nu a fost aşa de uşor să intri la petrecere. Am intrat, am fost duşi de cineva, pentru că au fost nişte filtre. S-a făcut pe bază de invitaţie, trebuia să te regăseşti pe o listă specială. (…) Eu nu pot să spun că i-am văzut sau nu pe Elon Musk şi pe Angelina Jolie, dar nici nu pot să spun că nu i-am văzut, pentru că aveau măşti, erau pictaţi pe faţă, nu pot să ştiu cine erau”, a afirmat Feroiu.

Potrivit acestuia, datorită anvergurii evenimentului şi a „prezenţei presei în comună”, petrecerea „va fi o promovare pentru Bran, a comunităţilor învecinate şi pentru întreaga Românie cum nu s-a mai făcut până în prezent”.