Victor Ciutacu, după numărul record de infectări şi decese: „Noi suntem de vină că au ajuns toţi hoţii şi nepricepuţii în guvern”

Realizatorul emisiunii de prime time Punctul Culminant, de la România TV, Victor Ciutacu, susţine că vina pentru recordurile negative înregistrate marţi în bilanţul pandemiei de Covid din România aparţine tuturor românilor, care au făcut ca această criză să fie gestionată de "hoţi şi nepricepuţi".

19 oct. 2021, 16:50
Victor Ciutacu, după numărul record de infectări şi decese: „Noi suntem de vină că au ajuns toţi hoţii şi nepricepuţii în guvern”

Victor Ciutacu a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj prin care explică faptul că vina pentru forţa cu care valul 4 al pandemiei de Covid a lovit România este a populaţiei care a permis, prin vot, ca această criză să fie gestionată de oameni „iresponsabili”.

„Noi suntem de vină că au ajuns toți hoții și nepricepuții în guvern. Noi suntem de vină că politrucii-șefi au anunțat că au învins pandemia și au deschis larg țara. Noi suntem de vină că niște ireponsabili au făcut festivaluri electorale bănoase și congrese de partid în plin val 4. Noi suntem de vină că bandiții nu au cumpărat medicamente și nu s-au ocupat de upgradarea secțiilor ATI. Noi suntem de vină pentru orice. Ei și propaganda lor n-au nici o vină”, a spus Victor Ciutacu, pe pagina sa de Facebook.

România a ajuns pe primul loc în lume la rata deceselor de COVID-19

În intervalul 18.10.2021 (10:00) – 19.10.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 574 decese (294 bărbați și 280 femei), dintre care 13 anterioare intervalului de referință, ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Bihor, Botoșani, Brașov, Brăila, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Ilfov, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vâlcea, Vrancea și Municipiul București.

Dintre cele 574 decese, 5 au fost înregistrate la categoria de vârstă 30-39 ani, 26 la categoria de vârstă 40-49 ani, 60 la categoria de vârstă 50-59 ani, 141 la categoria de vârstă 60-69 ani, 197 la categoria de vârstă 70-79 ani și 145 la categoria de vârstă peste 80 ani.

Citeşte şi: Președintele Colegiului Medicilor din România, după recordul de infectări şi decese COVID: Nu văd altă soluție decât un lockdown urgent. Vor muri foarte mulți oameni