Victor Ciutacu, „ikebana” lingvistică despre ouă încondeiate, avionul lui Iohannis, mersul lui Rivaldo şi ciuperca Olguţăi Vasilescu

Realizatorul România TV comentează pe Facebook vizita mai puţin reuşită a preşedintelui Klaus Iohannis la Rio de Janeiro.

20 apr. 2023, 17:40
Victor Ciutacu, „ikebana” lingvistică despre ouă încondeiate, avionul lui Iohannis, mersul lui Rivaldo şi ciuperca Olguţăi Vasilescu

„La niște ani de zile după ce premierul Tudose l-a trimis pe omologul său japonez să-și cumpere ouă încondeiate și linguri de lemn de la Muzeul Satului, președintele Iohannis a avut onoarea și nesperata oportunitate de a fi primit de un viceguvernator și un viceprimar în Brazilia. Dacă se ducea la o plimbare în Parcul Romanescu și avea un pic de noroc, se întâlnea pe alee cu Rivaldo, cu Albă ca Zăpada, cu ciuperca gigantică a Olguței (poate chiar cu ea) și scutea și niște bani. Dar nu știu dacă încăpea avionul fancy închiriat de la amicii lui Abramovich pe pista aeroportului din Craiova”, scrie Victor Ciutacu pe Facebook.

Iohannis: Rio de Janeiro prezintă un interes aparte pentru România

Preşedintele Klaus Iohannis, aflat în vizită oficială de două zile în Brazilia, s-a întâlnit, miercuri, cu viceguvernatorul statului Rio de Janeiro, Thiago Pampolha Goncalves, şi cu viceprimarul oraşului, Nilton Caldeira. Șeful statului a evidenţiat în discuţiile cu reprezentanţii autorităţile locale relaţiile speciale ale României cu Brazilia, respectiv cu Rio de Janeiro, despre care spune că reprezintă un interes aparte pentru țara noastră.

EXCLUSIV Victor Ciutacu, avertisment pentru CNA: „M-am autoproclamat în direct vocea homosexualilor. Orice plângere împotriva mea va fi urmată de o plângere a mea la CNCD” VIDEO
„Preşedintele României a subliniat rolul activ al comunităţii româneşti din Brazilia în promovarea şi dezvoltarea relaţiilor dintre cele două popoare, mai ales în domeniul cultural”, arată Administraţia Prezidenţială. În cadrul discuţiilor au fost abordate teme de actualitate, între care dinamizarea relaţiilor economice, stimularea schimbărilor comerciale şi a investiţiilor reciproce, combaterea schimbărilor climatice şi protecţia mediului, dezvoltarea durabilă, educaţie şi cultură.

Victor Ciutacu, reacţie acidă după ce Dan Diaconescu a primit control judiciar: „Sistemul are planuri interesante cu părintele ursăriei tv”
Iohannis a prezentat oportunităţile economice oferite de România şi a invitat investitorii din regiune să vină în ţara noastră, menţionând faptul că pot fi dezvoltate proiecte comune în mai multe domenii. Şeful statului a precizat că Rio de Janeiro prezintă un interes aparte pentru România, fiind un centru economic, cultural şi istoric definitoriu pentru Brazilia. Preşedintele Iohannis a încurajat intensificarea colaborării în domeniul mediului, apreciind implicarea intensă a autorităţilor din Rio de Janeiro în aspecte legate de acest domeniu.