Victor Ciutacu îl face praf pe fostul judecător CCR Daniel Morar: „Dacă n-ai avut interes şi sânge-n instalaţie să vorbeşti şi să te revolţi când erai parte a sistemului…”

Daniel Morar, fostul judecător al CCR, a lansat duminică, la târgul de carte de la Gaudeamus, volumul de memorii „Putea să fie altcumva. O istorie subiectivă a justiţiei după 1990”, iar realizatorul România TV Victor Ciutacu îi pune acestuia în faţă mai multe adevăruri incomode, omise din discursul său de la lansarea lucrării.

12 dec. 2022, 17:21
Victor Ciutacu îl face praf pe fostul judecător CCR Daniel Morar: „Dacă n-ai avut interes şi sânge-n instalaţie să vorbeşti şi să te revolţi când erai parte a sistemului…”

Victor Ciutacu, relizatorul emisiunii Punctul Culminant, de la România TV, îi aduce aminte lui Daniel Morar, fost judecător CCR, care şi-a lansat zilele trecute o carte, la Târgul Gaudeamus, despre mai multe episoade în care doar a mimat rezistenţa faţă de ilegalităţi comise de mai marii ţării.

În volumul său de memorii, fostul judecător al CCR a vorbit despre mai multe episoade din cariera sa care au stârnit controverse în spaţiul public, dar şi despre relaţia cu fostul şef al DNA şi fost procuror general al României, Laura Codruţa Kovesi.

„Nu sunt critic cu ea, eu nu o critic pe Laura Codruţa Kovesi…Eu am criticat atitudinea unui procuror-şef al DNA de după mine. Am libertatea să fac acest lucru, am spus părţile bune al Codruţei Koveşi, a început foarte bine la DNA, a avut anchete mari, care s-a dovedit că s-au finalizat cu condamnări, dar a avut această parte pe care eu n-o puteam accepta: ca altcineva, în afară de procurori şi de judecători, să facă justiţie”, a spus Daniel Morar.

Fostul judecător al CCR a vorbit și despre controversatele protocoalele cu SRI. Acesta a spus că a încercat să îi țină departe de anchete pe cei din serviciile de informații însă protocoalele au fost semnate de Kovesi.

„Era o atitudine total opusă atitudinii mele. Eu încercam să-i ţin cât mai departe de anchete pe cei din serviciile de informaţii, procurorul general al României a semnat aceste protocoale. În parte, am respectat acel protocol, ceea ce însemna anumite informări între noi şi serviciile de informaţii. În mare parte, în ceea ce înseamnă anchetele penale, nu le-am respectat, a mai spus Morar.

Citeşte şi: Lovitură de teatru în dosarul morţii poliţistului Bogdan Gigină. Procesul în care este judecat Gabriel Oprea a ajuns la faza audierii martorilor după şapte ani!

Victor Ciutacu este de părere că dezvăluirile lui Daniel Morar sunt tardive şi că fostul şef al DNA şi judecător CCR ar trebui să se ţină departe de viaţa publică.

„Mare caracter și Daniel Morar…

1. cică a fost împotriva protocoalelor cu SRI, dar le-a aplicat

2. cică a vrut să le facă dosare lui Maior și lui Coldea că au avut grijă să dispară niște înregistrări compromițătoare, dar s-a muiat ca fularul

3. s-a cerut slugarnic la Iohannis să se justifice în avans de ce va vota invers decât vrerea stăpânului, iar acum dă din casă că l-a primit ăla cu gong de împărat

4. a vărsat acte și poze din dosarul Caltaboșul la TVR, cică-i e rușine profesional, dar că a făcut bine pentru cauză

5. I-au zis ai lui Liiceanu să mai taie din așa-zisele dezvăluiri și el s-a conformat, ca să-i apară cartea la Humanitas

Ce nu face omul când intră-n avocatură și are nevoie de clienți care să pună botul la cardeală. Și de adulatori reșapați sau descoperiți subit. Adevăru-i că, dacă tot n-ai avut interes și sânge-n instalație să vorbești și să te revolți când erai parte a sistemului, e greu să ai decența să te retragi și să-ți cheltui în tihnă pensiile cumulate care duc spre 10.000 euro/lună.”, a scris pe pagina sa de Facebook Victor Ciutacu.

Citeşte şi: Fostul judecător al CCR, Daniel Morar, rupe tăcerea despre trecutul Laurei Codruța Kovesi: ”A început foarte bine la DNA, dar a avut această parte pe care eu n-o puteam accepta”