Victor Ciutacu: „Martirizarea lui Tolontan e o dramoletă sentimentală proastă, menită să scoată cât mai mulți bani de la patronat”

Victor Ciutacu a făcut o serie de comentarii după ce Ringier Sports Media Group a decis să închidă Gazeta Sporturilor pe print. Mai mult, Ringier a renunțat la nouă posturi, printre care și cel al editorului coordonator, Cătălin Tolontan.

02 nov. 2023, 15:07
Victor Ciutacu: „Martirizarea lui Tolontan e o dramoletă sentimentală proastă, menită să scoată cât mai mulți bani de la patronat”

Victor Ciutacu a spus că e convins de faptul că Tolontan va primi o nouă „jucărie” de care să se ocupe, mai ales în contextul în care urmează alegeri în 2024.

Citește și Victor Ciutacu, reacţie virulentă după ce Ringier l-a dat afară pe Cătălin Tolontan. „Tragedia va fi a multora care s-au solidarizat orbeşte cu el, din spirit de turmă”

„Închiderea unui ziar, mai ales a unuia cu tradiția Gazetei sporturilor, e o știre. Trecere lui din print în online, însă, e o decizie normală. Cum o face patronatul nu e treaba publicului.

Martirizarea lui Tolontan e o dramoletă sentimentală proastă, menită să scoată cât mai mulți bani (despăgubiri contractuale) de la patronat și o minare neetică, din interior, a activității societății de unde încă își ia banii.

Până să se certe cu Tolontan, Ringier era veșnicul exemplu al băsiștilor și, ulterior, al reziștilor de AȘA DA. Era marele și deontologicul trust occidental de presă. După aia, a devenit, pentru aceiași, mai rău decât mogulii autohtoni.

Pentru cei leșinați de grija lui Cătălin, după plecarea lui (și) de la Libertatea, nu va rămâne pe afară. Își va face sau îi va fi livrată la cheie o nouă jucărie. În 2024 sunt patru rânduri de alegeri. Va fi foarte util, cu tot cu investigațiile lui spectaculoase servite…”, a spus Victor Ciutacu.

Citește și Şoc pe piaţa media: Ringier l-a dat afară pe Cătălin Tolontan! GSP nu mai apare de mâine în ediţie tipărită!

Ringier Sports Media Group anunţă că a decis să închidă Gazeta Sporturilor pe print. Publicaţia, care ar fi trebuit să împlinească 100 de ani în 2024, a dispărut. Pe 1 noiembrie a fost publicată ultima ediţie, a anunțat compania. În replică, redacţia a susținut că abia ieri a aflat de această decizie. În plus, Ringier a renunțat la nouă posturi, printre care și cel al editorului coordonator, Cătălin Tolontan.

„Din cauza declinului drastic al vânzărilor înregistrate de ediţia tipărită a Gazeta Sporturilor, vânzări care au scăzut cu 27%, din 2018 până în prezent, precum şi a creşterii preţurilor la hârtie şi la serviciile de tipar, Ringier Sports Media Group (RSMG), proprietar al Gazeta Sporturilor şi GSP.ro, a decis să întreprindă o restructurare strategică. Consecinţa acestor transformări este inchiderea diviziei de print, care înregistrează în prezent pierderi majore”, anunţă compania într-un comunicat de presă.