Victor Ciutacu, părere controversată după cazul preotului Visarion Alexa: „E ok, votez pentru, dar cum se aplică? Faci proces verbal înainte?”

Victor Ciutacu a răbufnit după scandalul Visarion Alexa. Jurnalistul admite că este nevoie de schimbarea legislației penale, în sensul întăririi nevoii de consimțământ, dar se întreabă cum se va aplica.

21 sept. 2022, 12:16
Victor Ciutacu, părere controversată după cazul preotului Visarion Alexa: „E ok, votez pentru, dar cum se aplică? Faci proces verbal înainte?”

Victor Ciutacu, părere controversată pe Facebook după cazul preotului Visarion Alexa.

„Pornind de la scandalul Visarion Alexa, o turmă de vietăți isterice nebăgate-n seamă au ieșit la interval cu necesitatea schimbării legislației penale, în sensul întăririi nevoii de consimțământ. E ok, votez pentru, dar cum se aplică? Faci proces verbal înainte de? Păi ți se moaie pofta și mofturosul până formalizezi necesitatea lucrării. Plus că pe multe dintre gureșele astea activiste nu-ți vine să le iei la ture de parc nici dacă ți se oferă fără proces verbal…”, a scris jurnalistul Victor Ciutacu.

Citeşte şi: Noi dezvăluiri din ancheta părintelui Visarion Alexa. Cine este martorul-cheie care a ştiut exact ce s-a întâmplat între preot şi enoriaşa agresată

Scandalul „Visarion Alexa” ia amploare. A apărut o altă enoriaşă care îl acuză de agresiune: „Mi-a spus că așa îmbrățișează părintele. Așa cum? Cu pantalonii desfăcuți?”

Preotul Visarion Alexa, parohul unei biserici din Capitală, pus sub control judiciar pentru 60 de zile, după ce a fost acuzat de agresiune sexuală, nu ar fi la prima abatere.

A apărut a doua victimă a părintelui Visarion Alexa, care, sub protecţia anonimatului, a făcut dezvăluiri tulburătoare despre spovedaniile sexuale ale părintelui Visarion Alexa. ”Și eu am trecut prin chilia părintelui Alexa. Sunt una dintre victime. La mine abuzul a fost viol, aș putea spune. Eram blocată, mă rugam la Sfântul Mina să se termine, că avea icoana în chilie.

Eram bulversată.

Îmi zicea că nu înțeleg Biblia, poate citesc Vechiul Testament (regele David) și „dragostea” față de aproape.

Am reclamat, dar preotul respectiv mi-a spus că așa îmbrățișează părintele.

Așa cum? Cu pantalonii desfăcuți?

M-am închis în mine, nu am mai mers să mă spovedesc.

Doar foarte puțini au știut, că nimeni nu m-ar fi crezut”, a povestit femeia care a cerut să îi fie păstrat anonimatul.

Preotul Visarion Alexa, parohul Bisericii „Pogorârea Sfântului Duh” din Capitală, reţinut după ce a fost acuzat de agresiune sexuală, a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile, ca urmare a deciziei luate sâmbătă de Judecătoria Sectorului 6, care poate fi contestată în termen de 48 de ore. Arhiepiscopia Bucureştilor a confirmat ca luni va începe ancheta în acest caz, anunţând totodată că preotul a fost suspendat „de la slujirea preoţească”. Avocata lui Alexa Visarion, Mariana Mihai, a afirmat că a existat o relaţie de prietenie între preot şi femeia respectivă.

Detaliul observat de către teologul Valentin Guia în scandalul „Visarion Alexa”: „Sunt lucruri care nu se leagă!” | EXCLUSIV