Victor Ciutacu pune un diagnostic grav sistemului de sănătate după cazul Florin Piersic: „Este mai bolnav decât pacienții săi”

Florin Piersic a fost plimbat între 4 spitale în doar o săptămână, asta pentru că în sistemul medical din Româmia nu există un spital care să aibă toate specializările importante. Victor Ciutacu vine cu o analiză şi pune diagnosticul crunt.
Filip Stan
10 mai 2024, 09:11
Victor Ciutacu pune un diagnostic grav sistemului de sănătate după cazul Florin Piersic:

„Florin Piersic a fost operat. Din nou, acum la genunchiul care i-a pricinuit infecția generalizată. De această dată, la Spitalul de ortopedie Foișor, al patrulea deja în lungul său periplu prin unitățile sanitare ale republicii. Să dea Dumnezeu să fie bine și, atât cât îi permit vârsta înaintată și organismul, să se refacă. Nu va mai fi ca nou, nici n-are cum, dar măcar în viață să fie”, spune Victor Ciutacu, într-o analiză la România TV.

„Dincolo de efectele imediate sau, de ce nu, pe termen lung ale acestei intervenții chirurgicale, rămâne problema de fond a unui sistem sanitar impotent. Mai bolnav decât pacienții săi. Nu avem – și pace! – un spital cu adevărat multidisciplinar, unde să te internezi și să nu mai fii nevoit după aia să te plimbi ca ursul de la circ prin țară în căutarea medicilor specializați în diverse beteșuguri. La noi, în afara spitalelor specializate în ceva, în cele teoretic generaliste, se lucrează performant pe secțiuni. Unde-i dezvoltată ortopedia se face ortopedie, unde-i dezvoltată medicina internă aia se face. La fel și la cardiologie, infecțioase, neurologie și ce specializări or mai fi prin cărțile alea groase scrise într-o limbă inaccesibilă muritorului de rând”, mai spune Victor Ciutacu.

Florin Piersic a fost operat! Marele artist a supraviețuit intervenției de urgență. În ce stare se află acum
„Fiecare medic răspunde și explică fix cei maxim 50 de centimetri pătrați unde acționează el. Restul de piele, carne și os nu mai e treaba lui. Du-te la altul, în alt spital, de cele mai multe ori în alt oraș. Iar tu, pacientule, nu ești marele Florin Piersic, să se îngrijoreze premierul de soarta ta, să se mobilizeze urgent întregul aparat medical valid și să ridice SMURD avionul sanitar pentru tine. Ești un biet om. Care, în țara ta, care te cocoșează cu impozitele și taxele, nu poți fi tratat în integralitate, ci doar pe bucăți mici. Pe care tot tu trebuie să le prezinți, într-o devălmășie disperată, doctorului priceput la ce te doare. Îl cauți cu ochii scoși, dai din coate, te umilești, speri, cheltuiești ca apucatul. De cele mai multe ori, însă, când îl găsești, dacă reușești să ai acces la el, e oricum prea târziu…”, este conccuzia amară a lui Ciutacu.

Monica Pop spune adevărul în cazul lui Florin Piersic după ce actorul s-a infectat de la o branulă: „Nimeni nu spune așa ceva pentru că nimănui nu-i convine!”

Spynews
Ce se știe despre criminalul din Sibiu, tânărul care și-a ucis iubita de 21 de ani! Bărbatul consuma substanțe interzise
Bzi.ro
Este vestea momentului despre marele maestru: Medicii au explicat care este starea lui Florin Piersic
Fanatik.ro
Semnul de circulație care bulversează șoferii români. Mulți nu știu ce reprezintă indicatorul care are un cerc roșu și o bulină albă
Capital.ro
Ungurii ne umilesc din nou. Ungaria dă lecții României. Este o rușine fără margini
Playtech.ro
Delia, ţinută transparentă prin care s-a văzut absolut tot! Aşa nu a mai fost văzută niciodată. A avut mare curaj!
DailyBusiness
Cum poți avea peste 6.000 de lei pensie când o să renunți la câmpul muncii. Iată detaliile
Adevarul
Platforma de comerț Temu, acuzată de manipularea clienților. Psiholog: Se bazează pe cei care fac acele cumpărături din impuls
Spynews
Marius Elisei, absent total din viața fiicei sale! Ce spune Oana Roman despre relația dintre Isabela și tatăl ei / FOTO
Spynews
Anunț ANM! Cod galben de ceață densă în România. Care sunt județele afectate
Evz.ro
O nouă televiziune în România. A început să emită
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
Unde s-a refugiat și ce s-a ales de Maria, femeia de care a divorțat Mihai Neșu, după ce a fost părăsită de fostul fotbalist!
wowbiz.ro
Nimeni nu mai știe nimic de Riana. Cum a fost filmată înainte să dispară fără urmă
Cancan.ro
Anca Dumitra se retrage din Las Fierbinți! 'Nu o interesează acest aspect'
Playsport.ro
INCREDIBIL! Mădălina Ghenea a pozat ca NICIODATĂ, iar imaginile au scăpat pe net! Cum apare
kanald.ro
Patrocle este în continuare de negăsit! Cățelul dispărut în luna martie este căutat în tot Bucureștiul: Recompensa a fost mărită la 6.000 de lei
Capital.ro
Putin a dat ordin de la Kremlin. Armata rusă e pregătită
StirileBZI
Începe „Litoralul pentru toţi” în 31 mai! Tarifele încep de la 35 de lei pe noapte
Prosport.ro
FOTO. Cea mai bogată româncă are o avere de peste 800.000.000 de euro și arată impecabil la 66 de ani
stirilekanald.ro
Bunicul Florentinei, fata ucisă la Sibiu, detalii șocante! "Nu a..."
substantial.ro
Căsătorie în secret pentru celebra mezzosoprană Andreea Ilie: S-a unit în taină cu iubitul ei, Virginio Dell Uomo!
MediaFlux
REGULĂ NOUĂ la BANCOMATE! Cum se EXTRAG BANII din CONTURILE ROMÂNEȘTI
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'