Victor Ciutacu șterge pe jos cu Raed Arafat, după ce Rafila a spus că vrea să-l lase fără SMURD: „E un plan legitim. Arafat a devenit dăunător și toxic în ultimii ani”

Victor Ciutacu, realizatorul emisiunii "Punctul Culminant" de la RomâniaTv, a comentat declarația lui Alexandru Rafila potrivit căreia serviciile medicale de urgență, SMURD și UPU, de care se ocupă DSU-ul lui Raed Arafat, ar trebui integrate la nivelul Ministerului Sănătății.

07 apr. 2022, 13:51
Victor Ciutacu șterge pe jos cu Raed Arafat, după ce Rafila a spus că vrea să-l lase fără SMURD: „E un plan legitim. Arafat a devenit dăunător și toxic în ultimii ani”

Victor Ciutacu șterge pe jos cu Raed Arafat, după ce Rafila a spus că vrea să-l lase fără SMURD

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat că serviciile medicale de urgenţă, care au fost organizate de Raed Arafat la nivelul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, trebuie integrate la nivelul Ministerului Sănătăţii, iar acest lucru „trebuie să fie o politică de sănătate a statului român”.

Citește și Alexandru Rafila vrea să-l lase pe Raed Arafat fără SMURD şi UPU-urile spitalelor: „Serviciile medicale de urgenţă trebuie integrate la nivelul Ministerului Sănătăţii. Lucrul ăsta este clar pentru toată lumea”

Victor Ciutacu a afirmat, într-o intervenție telefonică la RomâniaTv, că planul lui Rafila este unul legitim.

„Planul lui Rafila este pe cât de legitim, pe atât de îndrăzneț. Încerci să smulgi ceva din împărăția lui Arafat. În mod normal, cel puțin partea de urgențe medicale ar trebui să fie în coordonarea Ministerului Sănătății pentru că e vorba de niște acte medicale”, a declarat Victor Ciutacu.

„Se spunea la un moment dat că Arafat e singurul care poate să coordoneze sistemul. E o tâmpenie. Dacă Arafat pățește ceva, ce facem? Închidem prăvălia? E aberant. Oameni din ăștia care mai au puțin și își fac și gard la curte sunt profund dăunători și toxici. Așa a devenit și domnul Arafat în ultimii ani de zile. Da, în mod normal sănătatea o fac doctorii și incendiile le sting pompierii. Iar descărcerările se petrec sub controlul Ministerului de Interne”, a continuat realizatorul tv.

Victor Ciutacu a vorbit și despre decizia pe care Elena Udrea o așteaptă joi de la judecătorii Instanței Supreme. Fostul ministru ar putea afla astăzi dacă va executa pedeapsa de șase ani de închisoare în Gala Bute.

Întrebat dacă ar putea urma condamnarea Elenei Udrea imediat după decizia în cazul lui Traian Băsescu, Victor Ciutacu a răspuns afirmativ. „Nu m-ar mira să se întâmple treaba asta. Până la urmă, sistemul contraatacă. la un moment dat au călărit ei sistemul cât l-au călărit și când s-au întors împotrivă i-a luat pe toți pe rând. Băsescu pare cel mai puțin afectat dintre toți. A pierdut un proces într-o instanță civilă și urmările vor fi sau nu de natură penală. Dar în cazul doamnei Udrea și doamnei Ioana Băsescu, ele sunt aproape de pușcărie”, a mai spus Ciutacu.

Citește și Elena Udrea află joi dacă va executa pedeapsa de șase ani de închisoare în dosarul „Gala Bute”