Victor Costache nu le recomandă românilor din Italia să se întoarcă acasă de Paşti

Ministrul interimar al Sănătății Victor Costache a declarat că, în perioada următoare, de Paște, mulți români din Italia ar putea fi tentați să se întoarcă acasă, deși există pericolul coronavirusului, astfel că nu recomandă românilor din Italia să vină acasă şi să evite deplasările.

RomaniaTV.net
04 mart. 2020, 16:57
Victor Costache nu le recomandă românilor din Italia să se întoarcă acasă de Paşti

„Vă voi răspunde ce i-am răspuns și fratelui meu, care este în Milano, va fi în izolare 15 zile dacă vine în țară. Este bine în această perioadă să înțelegem contextul în care ne aflăm și să ne limităm deplasările. Recomandăm să limităm deplasările, inclusiv … sigur că da, fiecare își ia propria hotărâre, dar este important să transmiteți și dvs. informația, recomandarea noastră este să limităm deplasările.”, a spus ministrul interimar al Sănătății.

Citeşte şi: CORONAVIRUS. Românii care şi-au cumpărat vacanţe în zonele afectate de epidemie pot primi banii înapoi. Care sunt conditiile

Şi Adrian Streinu Cercel a transmis un mesaj pentru românii care vor să vină în ţară de sărbători.

„Dacă nu au o nevoie anume să vină, să nu vină, dacă trebuie să vină în mod obligatoriu să ia în calcul că ar putea fi izolați la domiciliu. Dacă vin din anumite arii în ajun de Paște, s-ar putea să aibă o surpriză, în funcție de evoluția contextului epidemiologic, să fie puși în izolare la domiciliu sau chiar în carantină instituționalizată dacă vin din zone unde există în circulație acest virus. Deci, e văzând și făcând „, a declarat profesorul Streinu Cercel la Medika Tv.

Coronavirusul se extinde în România. Numărul persoanelor infectate creşte de la o zi la alta. Miercuri a fost confirmat al treilea caz de conoravirus din Timişoara, respectiv al cincilea caz de coronavirus la nivel naţional.

Este vorba despre un băiat în vârstă de 16 ani, nepot al bărbatului confirmat marţi cu coronavirus. Ulterior a fost depistat pozitiv cu coronavirus şi un bărbat de 71 de ani din Suceava. Astfel, până acum au fost depistate pozitiv cu coronavirus şase persoane.


loading...
Partenerii noștri