Victor Hănescu: Am 31 de ani, dar încă mai pot urca în clasamentul ATP

Cunoscutul tenisman român Victor Hănescu (31 de ani) vorbeşte despre cum a reuşit performanţa de a urca în ultimele 3 luni 95 de poziţii în clasamentul ATP, ajungând astfel de pe locul 153 pe 58, o revenire spectaculoasă între cei mai buni 60 de tenismani ai lumii. Mai mult decât atât, Hănescu a devenit luna trecută campion mondial al turneelor Challenger, odată cu câştigarea turneului de la Szczecin, din Polonia.

RomaniaTV.net
01 oct. 2012, 16:24
Victor Hănescu: Am 31 de ani, dar încă mai pot urca în clasamentul ATP

Victor Hănescu a fost prezent, împreună cu soţia sa, vineri seară la petrecerea lui Ilie Năstase, care şi-a celebrat momentele de glorie în tenis. Cu această ocazie, Hănescu a povestit despre succesele sale recente, de la ultimele 8 turnee la care a participat: Milano – semifinală, Arad – finală, Timişoara – câştigat, Bercuit (Belgia) – finală, Cordemons (Italia) – semifinală, Braşov – sferturi, Banja Luka (Bosnia Herţegovina) – câştigat, Szczecin (Polonia) – câştigat.

Tenismanul atribuie o bună parte a acestor rezultate faptului că se simte foarte bine în afara terenului, în viaţa sa personală, iar asta se reflectă şi în jocul său: „Mă bucur de familia mea, de faptul că suntem sănătoşi şi eu şi soţia mea, Andreea, şi de toate celelalte lucruri simple ale vieţii„, spune Hănescu.

Jucătorul român vorbeşte şi despre vârstă (31 ani) şi despre experienţa sa: „Am mulţi prieteni care s-au lăsat de tenis pe la 29, 30 de ani. Dar eu simt că am acum expertiza şi determinarea necesare să urc cât mai sus în clasamentul mondial„.

Deşi anul acesta nu a intrat pe tabloul principal de la Wimbledon, Hănescu a început să joace turnee mici, în care a reuşit cu ambiţie să se impună. „A fost o motivaţie foarte puternică pentru mine. Ştiam că altă şansă nu am să urc, decât să joc şi să câştig în aceste turnee mai mici„, a precizat Hănescu.

Jucătorul român a inclus în strategia revenirii sale spectaculoase şi şedinţele cu un life coach specializat în domeniul sportului, un danez pe numele său David De Haan, cu care Hănescu s-a împrietenit deja: „David mă însoţeşte în toată lumea, la toate turneele la care particip şi faptul că discut cu el mă ajută foarte mult. El consiliază şi alţi sportivi şi îi ajută să se concentreze mai bine pe terenul de joc”.

Tenismanul român îşi poate continua ascensiunea în clasamentul ATP, mai ales că pentru el urmează alte 3 turnee importante, de sală, la Viena (Austria) – de 250 puncte ATP, Basel (Elveţia) – 500 puncte ATP, şi Paris (Franţa) – 1.000 puncte ATP.