Victor Hănescu, ipoteză explozivă despre cazul de dopaj al Simonei Halep. „Accidental sau cineva a vrut să-i facă rău”

Victor Hănescu, fost nr. 26 ATP, a comentat scandalul de dopaj în care este implicată Simona Halep. Acesta susţine că la mijloc este fie un accident, fie o "mână criminală".

27 dec. 2022, 09:10
Victor Hănescu, ipoteză explozivă despre cazul de dopaj al Simonei Halep. „Accidental sau cineva a vrut să-i facă rău”
Victor Hănescu, ipoteză explozivă despre cazul de dopaj al Simonei Halep

Victor Hănescu, despre cazul de dopaj al Simonei Halep. „Mi-e greu să spun ce se va întâmpla. Dar pot să spun că Simona, după cum o cunosc, nu cred că ar fi făcut ceva în mod intenționat. Cred că a fost ceva accidental sau a profitat de neatenția ei. Sau cineva a vrut să-i facă rău, pe varianta asta aș merge. Nu știu ce va urma, pentru că nu am trecut prin așa ceva, nu știu cum se judecă astfel de cazuri”, a declarat Victor Hănescu la podcast-ul Business Philosophy.

Citeşte şi: Imagine controversată cu Simona Halep. Unde a fost surprinsă românca în plin scandal de dopaj FOTO

Simona Halep a picat testul doping la US Open 2022. Substanța interzisă găsită în corpul său este roxadusta, un inhibitor care crește producția endogenă de eritropoietină și stimulează producția de hemoglobină și celule roșii din sânge. Poate spori performanțele sportivilor, iar substanța a fost inclusă pe lista substanțelor interzise, fiind în categoria EPO, care ajută la oxigenarea sângelui.

Citeşte şi: Motivul pentru care Nike nu a rupt contractul cu Simona Halep după scandalul de dopaj. La Maria Sharapova a renunțat pe loc!

Victor Hănescu a mai spus că Simona Halep are un rol important în dezvoltarea tenisului feminin din România.

„Cred că și Simona a contribuit la această dezvoltare a tenisului feminin. A fost un exemplu pentru aceste fete, și-au dat seama că se poate, se antrenau cu ea. Ajungând pe locul 1 mondial, le-a arătat că se poate mai mult. A fost ca un motor pentru tenisul feminin. Acum trecând prin perioada asta dificilă cu suspiciunea de dopaj, zic că lucrurile trebuiesc clarificate. Trebuie să știm exact ce se întâmplă acolo, care a fost adevărata situație și ce decizii se vor lua. Dar eu cred că lumea tot va veni către tenis, cu tot ceea ce a reușit Simona, ceea ce au reușit sportivii români în ultimii ani în tenisul românesc. Cred că este motivant pentru părinți să-și trimită copiii către tenis”, a mai spus Victor Hănescu, conform sportm.ro.

Simona Halep este suspendată provizoriu, dar a încheiat anul 2022 pe locul 10 în clasamentul WTA.