Victor Hănescu l-a învins pe Rafael Nadal: „Nu ştiu de ce nu apare în statistici”

Victor Hănescu l-a învins pe Rafael Nadal. În 2003, când Nadal avea doar 17 ani, Hănescu l-a bătut pe iberic în prima rundă a calificărilor turneului Masters de la Paris, care se desfășura atunci pe carpetă. 

25 feb. 2021, 18:47
Victor Hănescu l-a învins pe Rafael Nadal: „Nu ştiu de ce nu apare în statistici”

Victor Hănescu l-a învins pe Rafael Nadal. Românul, 22 de ani atunci, s-a impus în tie-break-ul setului decisiv la capătul unui meci extrem de echilibrat, scor 5-7, 6-3, 7-6 (3).

Citeşte şi: Câştigătorii celei de a a XIV-a ediiţi a Trofeului „Victor Hănescu”. „A fost cel mai frumos turneu la care am participat!”

Tenismenul român a vorbit despre victoria sa contra spaniolului, care însă nu apare pe site-ul oficial al ATP. „L-am bătut pe Nadal. A fost un meci strâns, 7-6, în decisiv. Eram la Paris, la un turneu Masters, în 2003 sau 2004. Nu știu de ce nu apare pe nicăieri, victoria cu Nadal. Am jucat cu el în calificări. L-am bătut, dar nu apare în statistici! Eu am jucat cu el în noiembrie, iar anul următor, în primăvară, el a câștigat Roland Garros.

Victor Hănescu l-a învins pe Rafael Nadal

Era pe un teren secundar, dar era plin de copii care voiau autografe de la el. Mă gândeam «Pentru cine or fi venit ăștia?». La vremea aia el nu juca atât de mult pe suprafețele rapide. Eu jucam foarte bine atunci.  Auzisem de el, era undeva pe locul 60, dar nu promitea atât de mult. Nu cred că și-a imaginat nimeni că o să domine tenisul mondial atât de mult

”, a spus Hănescu, potrivit as.ro.

Conform ATP, Hănescu a pierdut toate cele patru confruntări directe cu legendarul Rafael Nadal fără să câștige vreun set. S-au înfruntat la Sopot, Madrid și în două rânduri la Roma. Lipsesc însă meciurile din calificări, acolo unde românul a reușit să îl învingă pe iberic.