Victor Luna, unul din cei mai cunoscuți culturiști, a murit la 37 de ani

Lumea culturismului este în doliu - unul din cei mai cunoscuți sportivi din bodybuilding, Victor Luna, a încetat din viață la doar 37 de ani din cauza coronavirusului.

RomaniaTV.net
23 nov. 2020, 08:38
Victor Luna, unul din cei mai cunoscuți culturiști, a murit  la 37 de ani

Victor Luna a suferit de complicații după ce a fost infectat cu Covid-19 și a murit în urma unui atac de cord. Lumea culturismului a fost şocată de vestea că brazilianul Victor Luna a încetat din viaţă la doar 37 de ani.

Brazilianul Victor Luna a încetat din viaţă din cauza complicaţiilor provocate de infectarea cu Covid-19. scrie generationiron.com. El ar fi suferit un atac de cord.

Fratele unui fost antrenor de la FCSB a murit de coronavirus. Ultimul său mesaj e sfâşietor: „Luaţi în serios Covidul!”
Luna avea doar 37 de ani. Poreclit „Big Boy”, acesta avea 1,81 metri şi 140 de kilograme. El a debutat în concursurile de culturism în 2006, când a câştigat primul titlu, la vârsta de 22 de ani.

Victor Luna, omagiat de campioni

Brazilianul cunoscut sub porecla de Big Boy era extrem de îndrăgit în sportul în care debutase la vârsta de 22 de ani.

Înalt de 1,81 m și cu o greutate de 140 de kg, el a cucerit multe titluri în cariera sa și a fost omagiat de prietenii lui, în frunte cu Mister Olympia, Brandon Curry.

Actualul deţinător al titlului de Mr. Olympia, cel mai prestigios titlu din lumea culturismului, l-a omagiat pe Victor Luna. „Am primit vești triste astăzi. Un bun prieten a încetat din viață. Era un tip mereu cu zâmbetul pe buze, care mă motiva mereu. Primul meu prieten din Brazilia. Condoleanţe familiei şi prietenilor lui. Mă rog pentru tine!”, a scris Brandon Curry, într-un mesaj pe Instagram.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Brandon Curry (@brandon__curry)

Brazilia tesstează vaccinul rusesc

Preşedintele rus Vladimir Putin le-a transmis sâmbătă celorlalţi şefi de stat participanţi la summitul online G20 că Rusia este pregătită să furnizeze vaccinul său ”Sputnik V” şi altor state care au nevoie de el pentru a combate pandemia de COVID-19, relatează agenţiile Reuters şi DPA.

Acest vaccin împreună cu alte două vaccinuri experimentale ruseşti împotriva coronavirusului vor fi disponibile şi pentru alte state, în efortul de stăvilire a pandemiei la nivel global, potrivit liderului de la Kremlin.

Deşi va exista o competiţie între diferiţii producători, prioritatea principală trebuie să fie ”latura umanitară” şi ”obiectivul nostru comun este să construim o ofertă de vaccinuri şi să oferim protecţie de încredere întregii populaţii la nivel global”, a mai spus Putin la summitul online.

La un alt summit, cel al grupului BRICS (Brazilia, Rusia, India, China şi Africa de Sud), desfăşurat marţi, preşedintele rus a îndemnat statele membre ale acestui grup să-şi unească eforturile pentru producţia acestor vaccinuri pe scară largă. ”Vaccinurile ruseşti există, ele sunt eficace şi sigure. Problema care rămâne este cea a producţiei lor de masă”, a declarat Putin.

El a precizat că ţara sa a semnat deja acorduri cu Brazilia şi India pentru efectuarea de teste clinice pentru vaccinul Sputnik V, primul anunţat de Rusia şi dezvoltat de centrul Gamaleia.