Victor Negrescu, câştigător al premiului „Europarlamentarul anului”, cel mai activ eurodeputat PSD

Vicepreședintele PSD Victor Negrescu are la activ 11 rapoarte, din care 7 în calitate de raportor al grupului socialist, aproximativ 500 de luări de cuvânt în plen, peste 110 interpelări adresate Comisiei Europene, potrivit datelor publice consemnate într-un raport de activitate publicat recent, singura astfel de sinteză prezentată de un ales european.

RomaniaTV.net
11 ian. 2016, 19:36
Victor Negrescu, câştigător al premiului „Europarlamentarul anului”, cel mai activ eurodeputat PSD

Cu 14 propuneri de rezoluție, 4 declarații scrise, 32 de rapoarte amendate, întâlniri cu 6 comisari europeni și peste 35 de evenimente organizate la Bruxelles, Negrescu este cel mai activ eurodeputat social-democrat român din actuala legislatură.

Citeşte şi: Negrescu: Pentru a veni în sprijinul consumatorilor, trebuie să construim o Uniune Energetică, nu doar o piaţă comună

În primăvara anului 2015, Victor Negrescu a câștigat premiul „Europarlamentarul Anului” la categoria Agenda Digitală – devenind astfel singurul social-democrat care a câștigat vreodată această distincție acordata la Bruxelles.

Raportul arată că Victor Negrescu a reușit să atragă 6,3 milioane euro pentru România: 4 milioane euro pentru industria și cercetarea românească; 1,3 milioane de euro pentru dezvoltarea sectorului IT din România; 1 milion de euro prin proiectul pilot inițiat pentru creșterea accesului la servicii de Sănătate în mediul rural, aflat deja în curs de implementare.

Totodată, europarlamentarul este cel care a lansat portalul www.granturieuropene.ro, pentru facilitarea accesării a peste 35 de miliarde de euro de către români.

Numele proaspătului vicepreşedinte PSD se leagă și de o campanie vizibilă în vara anului trecut: „România cere Schengen” – care s-a materializat prin depunerea în Parlamentul European a unei petiții semnate de peste 40.000 de români ce solicită decidenților UE recunoașterea dreptului României de a adera la Spațiul Schengen.