Victor Negrescu face apel la toate forţele politice să lucreze împreună pentru ca România să obţină bani europeni pentru dezvoltare

România poate obține fonduri europene de aproape 80 de miliarde de euro, cu potențialul de a ajunge la circa 100 de miliarde de euro, dar, pentru atragerea lor, este nevoie de consens la nivelul clasei politice asupra celor mai importante proiecte necesare țării noastre, a afirmat eurodeputatul Victor Negrescu. Acesta a adresat un apel către toate partidele pentru a se pune de acord în acest sens, în interesul României, înaintea negocierilor care urmează la Bruxelles pentru împărțirea fondurilor europene pentru redresare economică.

RomaniaTV.net
04 iun. 2020, 11:39
Victor Negrescu face apel la toate forţele politice să lucreze împreună pentru ca România să obţină bani europeni pentru dezvoltare

„Fac un apel către toate forțele politice pentru a lucra împreună în vederea accesării banilor europeni și obținerea unor resurse cât mai importante pentru România atât în viitorul buget european, cât și în planul european de relansare economică.

România are alocați pe hârtie aproape 80 de miliarde de euro, cu potențialul de a ajunge la circa 100 de miliarde, dar totul depinde de negocierile care se vor purta în perioada următoare. Dacă nu va exista consens, dacă se vor obține mai puțini bani, vom ști cine sunt responsabilii”, susține Negrescu.

Europarlamentarul social-democrat consideră că este nevoie de un acord la nivelul clasei politice pentru stabilirea priorităților și a planului de redresare economică.

„Aceste resurse sunt extrem de importante pentru viitorul României și de aceea ne trebuie un nou acord de la Snagov prin care să fixăm prioritățile și să definim elementele centrale ale planului național de redresare economică”, a precizat Victor Negrescu.

Declarațiile au fost făcute în cadrul unei conferințe online organizată de Biroul Parlamentului European la București, având ca temă Acţiunea UE pentru combaterea efectelor pandemiei COVID-19.